Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränlihakääryleet kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 12 lehtipihviä, à 90 g
  • 6 pekoniviipaletta
  • 1 sipuli
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 suolakurkku
  • 5 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa suolakurkku paksuiksi suikaleiksi ja pekoniviipaleet kahteen osaan. Pane lehtipihvit työtasolle ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päälle sinappia, pekoniviipale, viipaloitua sipulia ja kurkkusuikale. Kääri rullaksi ja kiinnitä cocktail-tikulla.

2. Ruskista kääryleet kauttaaltaan. Pane kääryleet pataan, lisää lihaliemi ja hauduta kääryleitä noin 15 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Testaa kypsyys cocktail-tikulla. Nosta kääryleet padasta reikäkauhalla vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla, jotta kääryleet pysyvät kuumina.

3. Siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin pataan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä. Lisää kerma. Valmista suurus jauhoista ja vesitilkasta ja lisää ne vähän kerrallaan, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Keitä kastiketta pari minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kääryleet takaisin pataan ja lämmitä ennen tarjoilua.

Häränlihakääryleet ovat todellinen klassikko, jotka voit täyttää mielesi mukaan. Tällä kertaa täytteeksi on valittu sipulia, pekonia ja sinappia. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat tai riisi, keitetty parsakaali ja porkkanat.

Lisää aiheesta:

Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleetKääryleet tomaattikastikkeessaHäränlihakääryleetKaalikääryleet tomaattikastikkeessaPatee oliivien keraHäränlihakääryleet punaviinikastikkeessa
LihakääryleetPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjoviksenmakuiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääröt