Häränlihakääryleet kermakastikkeessa

Häränlihakääryleet ovat todellinen klassikko, jotka voit täyttää mielesi mukaan. Tällä kertaa täytteeksi on valittu sipulia, pekonia ja sinappia. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat tai riisi, keitetty parsakaali ja porkkanat.

4 annosta

  • 12 lehtipihviä, à 90 g
  • 6 pekoniviipaletta
  • 1 sipuli
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 suolakurkku
  • 5 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa suolakurkku paksuiksi suikaleiksi ja pekoniviipaleet kahteen osaan. Pane lehtipihvit työtasolle ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päälle sinappia, pekoniviipale, viipaloitua sipulia ja kurkkusuikale. Kääri rullaksi ja kiinnitä cocktail-tikulla.

2. Ruskista kääryleet kauttaaltaan. Pane kääryleet pataan, lisää lihaliemi ja hauduta kääryleitä noin 15 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Testaa kypsyys cocktail-tikulla. Nosta kääryleet padasta reikäkauhalla vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla, jotta kääryleet pysyvät kuumina.

3. Siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin pataan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä. Lisää kerma. Valmista suurus jauhoista ja vesitilkasta ja lisää ne vähän kerrallaan, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Keitä kastiketta pari minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kääryleet takaisin pataan ja lämmitä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.