Häränliemi, tortellinit ja vasikkafrikadellit

Kylmänä päivänä voit ilahduttaa itseäsi ja muita tarjoilemalla vahvaa, kuumaa häränlientä tortellinien ja ihanien vasikkafrikadellien kanssa. Lihapullista tulee frikadelleja, kun ne keitetään liemessä rasvassa paistamisen sijaan.

Neljälle

  • 200 g tuoreita tortellineja
  • 1,2 l häränlihalientä
  • 3 kypsää tomaattia

Frikadellit

  • 400 g vasikkajauhelihaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • parmesaaniraastetta
  • muutama tippa oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Frikadellit: Mittaa korppujauho kulhoon ja kaada maito päälle, anna turvota hetki. Lisää liotetut korppujauhot jauhelihaan, samoin muna ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Pyöritä mureketaikinasta pieniä pyöryköitä kostutetuilla käsillä.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä tortellinit kypsiksi siinä. Nosta tortellinit reikäkauhalla kattilasta ja pidä ne lämpiminä. Kuumenna liemi jälleen kiehuvaksi ja pane muutama lihapyörykkä kerrallaan kiehumaan liemeen. Kun ne ovat kypsiä, ne nousevat pintaan. Nosta frikadellit reikäkauhalla liemestä ja pidä lämpiminä.

3. Lohko tomaatit. Siivilöi lihaliemi, kaada takaisin kattilaan, lisää tomaattilohkot ja kuumenna kiehuvaksi viimeisen kerran. Jaa tortellinit ja frikadellit lämpimille lautasille, nosta mukaan tomaattilohkot ja kauho lopuksi kuuma liemi päälle. Tipauta muutama pisara oliiviöljyä annoksille ja tarjoile lisäksi parmesaaniraastetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!