Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränliemi, tortellinit ja vasikkafrikadellit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 200 g tuoreita tortellineja
  • 1,2 l häränlihalientä
  • 3 kypsää tomaattia

Frikadellit

  • 400 g vasikkajauhelihaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • parmesaaniraastetta
  • muutama tippa oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Frikadellit: Mittaa korppujauho kulhoon ja kaada maito päälle, anna turvota hetki. Lisää liotetut korppujauhot jauhelihaan, samoin muna ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Pyöritä mureketaikinasta pieniä pyöryköitä kostutetuilla käsillä.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä tortellinit kypsiksi siinä. Nosta tortellinit reikäkauhalla kattilasta ja pidä ne lämpiminä. Kuumenna liemi jälleen kiehuvaksi ja pane muutama lihapyörykkä kerrallaan kiehumaan liemeen. Kun ne ovat kypsiä, ne nousevat pintaan. Nosta frikadellit reikäkauhalla liemestä ja pidä lämpiminä.

3. Lohko tomaatit. Siivilöi lihaliemi, kaada takaisin kattilaan, lisää tomaattilohkot ja kuumenna kiehuvaksi viimeisen kerran. Jaa tortellinit ja frikadellit lämpimille lautasille, nosta mukaan tomaattilohkot ja kauho lopuksi kuuma liemi päälle. Tipauta muutama pisara oliiviöljyä annoksille ja tarjoile lisäksi parmesaaniraastetta.

Kylmänä päivänä voit ilahduttaa itseäsi ja muita tarjoilemalla vahvaa, kuumaa häränlientä tortellinien ja ihanien vasikkafrikadellien kanssa. Lihapullista tulee frikadelleja, kun ne keitetään liemessä rasvassa paistamisen sijaan.

Lisää aiheesta:

Grillimestarit: Grillimestarin vapaapäiväBroileri-pot-au-feu krutonkien keraPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaHäränliemi ja frikadellitVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiLampaankyljykset polentan kanssa
TortellinitLiharuokaPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Tortellinit
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Tortellini Pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Tortellinit mausteisessa liemessä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Häränliemi, tortellinit ja vasikkafrikadellit

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Tortellinit ricotta-pähkinäkastikkeessa