Happamaton intialainen naan-leipä

Intialaista naan-leipää tehdään erikoisella tavalla: ne paistetaan sekä paistinpannulla että uunissa. Taikina säilyy viikonkin jääkaapissa. Intiassa (ja intialaisissa ravintoloissa täälläkin) lämmintä naan-leipää tarjotaan liha-, vihannes- ja linssicurryn lisäkkeenä.

24 leipää

  • 4 dl grahamjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl vettä

Voiteluun

  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Siivilöi jauho siivilän läpi ja sekoita joukkoon suola. Tee kuoppa jauhokeon keskelle ja kaada siihen vettä vähän kerrallaan samalla kun sekoitat ne käsin kiinteäksi taikinaksi. Vaivaa taikina joustavaksi ja jaa se 24 osaan. Kauli palat jauhotetulla leivinpöydällä läpimitaltaan noin 20 sentin levyiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita grillivastus päälle.

2. Kuumenna valurautapannu keskilämpöisellä liedellä erittäin kuumaksi. Laita kakkunen pannulle ja paista sitä 1-2 minuuttia tai kun sen alapintaan alkaa tulla ruskeita laikkuja. Käännä ja paista vajaa minuutti toista puolta.

3. Aseta leipä ritilälle aivan grillivastusten alle ja grillaa, kunnes leipä alkaa kupruilla. Käännä leipä ja grillaa myös toista puolta puolisen minuuttia. Sulata voita ja penslaa voisulalla vastapaistetut leivät ja vie tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja