Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Happamaton intialainen naan-leipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

24 leipää

  • 4 dl grahamjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl vettä

Voiteluun

  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Siivilöi jauho siivilän läpi ja sekoita joukkoon suola. Tee kuoppa jauhokeon keskelle ja kaada siihen vettä vähän kerrallaan samalla kun sekoitat ne käsin kiinteäksi taikinaksi. Vaivaa taikina joustavaksi ja jaa se 24 osaan. Kauli palat jauhotetulla leivinpöydällä läpimitaltaan noin 20 sentin levyiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita grillivastus päälle.

2. Kuumenna valurautapannu keskilämpöisellä liedellä erittäin kuumaksi. Laita kakkunen pannulle ja paista sitä 1-2 minuuttia tai kun sen alapintaan alkaa tulla ruskeita laikkuja. Käännä ja paista vajaa minuutti toista puolta.

3. Aseta leipä ritilälle aivan grillivastusten alle ja grillaa, kunnes leipä alkaa kupruilla. Käännä leipä ja grillaa myös toista puolta puolisen minuuttia. Sulata voita ja penslaa voisulalla vastapaistetut leivät ja vie tarjolle.

Intialaista naan-leipää tehdään erikoisella tavalla: ne paistetaan sekä paistinpannulla että uunissa. Taikina säilyy viikonkin jääkaapissa. Intiassa (ja intialaisissa ravintoloissa täälläkin) lämmintä naan-leipää tarjotaan liha-, vihannes- ja linssicurryn lisäkkeenä.

Lisää aiheesta:

RapuleipäVaalea ruokaleipä unikonsiemeninMaalaisleipä eteläeurooppalaisittainSipuli- ja anjovistäytteinen rieskaRanskalainen patonkiGrahamvuokaleipä
IntialaistaIntialainen naan-leipäKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Intialaista
  • 25.02.202113:35
    Pääruoat

    Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoori-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Garam masala-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Pasteijat

    Intialaiset joulupasteijat

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Samosat lampaanjauhelihasta