Hapatettu maalaisleipä
Tämä leipä maistuu varmasti. Nautiskele välipalaksi tai maukkaan keiton kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Juuri
- 4 dl rasvatonta piimää
- 5 dl hiivaleipäjauhoja
Taikina
- 75 g hiivaa
- 3 dl vettä
- 3-4 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 dl kurpitsan tai auringonkukan siemeniä
- 1 dl leseitä tai puurohiutaleita
- 5 dl hiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
(2 kpl)
Sekoita taikinajuuren jauhot ja piimä ja anna seoksen olla lämpimässä peitettynä vuorokauden ajan.
Sekoita taikinajuuri haaleaan veteen ja lisää murennettu hiiva. Liota hyvin ja lisää suola, öljy ja hiivaleipä- tai sämpyläjauhot ja siemenet tai leseet.. Sekoita taikina hyvin ja alusta se sitten vehnäjauhoilla. Kohota lämpimässä peitettynä noin tunti.
Vaivaa taikina kokoon ja leivo kaksi leipää.
Kohota leipiä pellillä 30 minuuttia. Vedä pintaan pari vinoviiltoa. Voitele vedellä ja ripottele päälle hiukan jauhoa.
Kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja jäähdytä liinalla peitettynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka