Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hapatettu maalaisleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä leipä maistuu varmasti. Nautiskele välipalaksi tai maukkaan keiton kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Juuri

  • 4 dl rasvatonta piimää
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja

Taikina

  • 75 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 3-4 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kurpitsan tai auringonkukan siemeniä
  • 1 dl leseitä tai puurohiutaleita
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

(2 kpl)

Sekoita taikinajuuren jauhot ja piimä ja anna seoksen olla lämpimässä peitettynä vuorokauden ajan.

Sekoita taikinajuuri haaleaan veteen ja lisää murennettu hiiva. Liota hyvin ja lisää suola, öljy ja hiivaleipä- tai sämpyläjauhot ja siemenet tai leseet.. Sekoita taikina hyvin ja alusta se sitten vehnäjauhoilla. Kohota lämpimässä peitettynä noin tunti.

Vaivaa taikina kokoon ja leivo kaksi leipää.

Kohota leipiä pellillä 30 minuuttia. Vedä pintaan pari vinoviiltoa. Voitele vedellä ja ripottele päälle hiukan jauhoa.

Kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja jäähdytä liinalla peitettynä.

Lisää aiheesta:

PerunalimppuTerveysleipäVenäläiset ruislimputOhrakakkuSeesami-aamiaissämpylätAamiaissämpylät
MaalaisleipäKananmunatonKasvisruokaGoGreenVideoreseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Maalaisleipä
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Helppo maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Leipä

    Gluteeniton maalaisvuokaleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä hapantaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaalea maalaisleipä