Hapankaaliröttöset
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- n. ½ rasia hapankaalia (200 g)
- 5 dl maitoa
- 250 g voita
- 25 g hiivaa
- suolaa
- 2 tl fenkolin siemeniä
- 1 kananmuna
- n. 12 dl jauhoja
- n. 1 dl sulaa voita voiteluun
Valmistusohje
Nosta kaikki ainekset huoneen lämpöön ennen leipomisen aloittamista. Lämmitä ensin maito reilusti kättä lämpimämmäksi ja nosta pois liedeltä / mikrosta. Sekoita voi maitoon ja anna sulaa rauhassa, voi ja huoneenlämpö viilentävät maitoa. Kun liemi on kädenlämpöistä, murenna sekaan hiiva. Lisää mausteet ja kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja sen verran, että taikinasta tulee kimmoisa, mutta pehmeä. Anna kohota tunnin verran.
Ota taikinasta yksi kerrallaan kouran kokoisia palloja. Levitä pallo leivitetyllä työpöydällä n. sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi, laita keskelle ruokalusikallinen hapankaalia ja rypytä reunat päälle. Keskelle jää pieni aukko, josta voi kurkistaa täytettä. Voitele sulalla voilla ja paista uunissa 200°c:ssa n. 20 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka