Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäen salami-mozzarellapizza

8:00Hans Välimäen grillattu pizza
Julkaistu 19.06.2014 12:50

19.6.2014.

Pizzataikina

  • 3 dl vettä
  • n 9-10 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • 1pkt kuivahiivaa

Tomaattikastike

  • 4-5 rkl oliiviöljyä
  • 4-5 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
  • 1 pnt tuoretta basilikaa
  • 400g miniluumutomaatteja pilkottuna
  • 3-4 rkl sokeria
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 prk murskattua tomaattia
  • 3-4 rkl tomaattipyrettä
  • 1-2 dl vettä
  • 4-5 rkl punaviinietikkaa
  • timjamia
  • 2-3 salottisipulia hienonnettuna

Mozzarellapizza

  • Tomattikastiketta (ohje yllä)
  • Mozzarellaa
  • Salamimakkaraa
  • Sinihomejuustoa
  • Chorizomakkaraa
  • Ananasta
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Pizzataikina:

Sekoita vesi ja sokeri. Sekoita jauhot ja hiiva ja yhdistä vesi-sokeriseokseen. Vaivaa hyvin 8-10 min. Tässä täytyykin tulla hiki. Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa. Annan taikinan levätä tämän jälkeen rauhassa 20-30 min kelmulla peitetyssä astiassa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä päälle ensi tomaattikastike ja sen jälkeen juusto ja loput täytteet.

HANSIN VINKKI: Jos haluat pizzapohjasta entistä maukkaamman, tee taikina jo edellisenä päivänä ja laita jääkaappiin lepäämään ja kohoamaan.

Grillaa kuuman kiven päällä ja koska grillissä ai ole lainkaan ylälämpöä, niin voit halutessasi ”polttaa” pinnan kauniin väriseksi käyttämällä kaasupoltinta, mutta se ei ole välttämätöntä.

Tomaattikastike:

Kuumenna öljy ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota ja lisää tomaatit ja sokeri. Keitä neste pois. Kun seos on melkein ”kuivaa, lisää tomaattipyre ja murska. Toista sama metodi kuin aiemmin. Keitä neste pois ja lisää etikka ja loput ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 45min-1h. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa ja siivilöi kastike. Jos kastike on liian paksua, niin sitä voi aina ohentaa vedellä. Kastiketta voi muokata lisäämällä esimerkiksi etikkaa, sokeria ja tomaattia. Näin siitä tulee ”reteämmän” makuista. Tätä kastiketta voi käyttää kaikissa pizzoissa makua antamassa.

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen lenkkimakkaralasagneKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: Pizza VaranneHans Välimäen hittiresepti: Näin pizza kannattaa valmistaa
PizzaPizzapohjaMakuja ja ElämääPäivän reseptiHans VälimäkiAjankohtaistaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)