Hans Välimäen grillattu pizza 8:00

Hans Välimäen salami-mozzarellapizza

19.6.2014.

Pizzataikina

  • 3 dl vettä
  • n 9-10 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • 1pkt kuivahiivaa

Tomaattikastike

  • 4-5 rkl oliiviöljyä
  • 4-5 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
  • 1 pnt tuoretta basilikaa
  • 400g miniluumutomaatteja pilkottuna
  • 3-4 rkl sokeria
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 prk murskattua tomaattia
  • 3-4 rkl tomaattipyrettä
  • 1-2 dl vettä
  • 4-5 rkl punaviinietikkaa
  • timjamia
  • 2-3 salottisipulia hienonnettuna

Mozzarellapizza

  • Tomattikastiketta (ohje yllä)
  • Mozzarellaa
  • Salamimakkaraa
  • Sinihomejuustoa
  • Chorizomakkaraa
  • Ananasta
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Pizzataikina:

Sekoita vesi ja sokeri. Sekoita jauhot ja hiiva ja yhdistä vesi-sokeriseokseen. Vaivaa hyvin 8-10 min. Tässä täytyykin tulla hiki. Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa. Annan taikinan levätä tämän jälkeen rauhassa 20-30 min kelmulla peitetyssä astiassa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä päälle ensi tomaattikastike ja sen jälkeen juusto ja loput täytteet.

HANSIN VINKKI: Jos haluat pizzapohjasta entistä maukkaamman, tee taikina jo edellisenä päivänä ja laita jääkaappiin lepäämään ja kohoamaan.

Grillaa kuuman kiven päällä ja koska grillissä ai ole lainkaan ylälämpöä, niin voit halutessasi ”polttaa” pinnan kauniin väriseksi käyttämällä kaasupoltinta, mutta se ei ole välttämätöntä.

Tomaattikastike:

Kuumenna öljy ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota ja lisää tomaatit ja sokeri. Keitä neste pois. Kun seos on melkein ”kuivaa, lisää tomaattipyre ja murska. Toista sama metodi kuin aiemmin. Keitä neste pois ja lisää etikka ja loput ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 45min-1h. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa ja siivilöi kastike. Jos kastike on liian paksua, niin sitä voi aina ohentaa vedellä. Kastiketta voi muokata lisäämällä esimerkiksi etikkaa, sokeria ja tomaattia. Näin siitä tulee ”reteämmän” makuista. Tätä kastiketta voi käyttää kaikissa pizzoissa makua antamassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!