Hanna Sumarin jauhelihaa ja hummusta

Jauhelihan ja hummuksen yhdistelmä on kuin jauheliha-perunasoselaatikkoa, mutta kikherneet ovat ravinteikkaampia kuin perunat.

Ainekset

  • Paistettu jauheliha
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 450 g jauhelihaa
  • 0,5 tl jauhettua kuminaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 0,5 tl jauhettua korianteria
  • 0,5 tl maustepippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl kanalientä
  • 1 limetin raastettu kuori
  • Hummus
  • 400g kikherneitä purkista
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 3 rkl tahinia
  • puolikas iso valkosipulinkynsi pilkottuna
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2–3 rkl vettä
  • 0,5 tl suolaa
  • tarjoiluun granaattiomenan siemeniä ja oliiviöljyä

Valmistusohje

Jauhelihan valmistamiseksi kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää mielellään huoneenlämpöinen jauheliha käsin murustamalla pannulle. Paista jauheliha kunnolla kypsäksi eli kauniin tummanruskeaksi. Lisää kaikki mausteet ja kaada joukkoon kiehuva kanaliemi. Hauduta kunnes liemi on imeytynyt. Ota pannu pois liedeltä ja mausta jauheliha limetin raastetulla kuorella.

Hummuksen valmistamiseksi huuhdo ja valuta kikherneet. Hienonna kaikki ainekset paitsi granaattiomenan siemenet ja suola tehosekoittimella hienoksi tahnaksi. Lisää suolaa aloittaen puolesta teelusikallisesta ja jatka kunnes tahna on makusi mukaista. Laita hummus tarjolle laakeaan astiaan ja vedä lusikalla pintaan muutama ura, kaada pinnalle vähän oliiviöljyä ja lisää granaattiomenan siemenet koristeeksi. Voit käyttää koristeina myös paahdettuja pinjansiemeniä, hienonnettuaruohosipulia tai sileälehtistä persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!