Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna Sumarin jauhelihaa ja hummusta

Julkaistu 28.01.2015 07:56

Jauhelihan ja hummuksen yhdistelmä on kuin jauheliha-perunasoselaatikkoa, mutta kikherneet ovat ravinteikkaampia kuin perunat.

Ainekset

  • Paistettu jauheliha
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 450 g jauhelihaa
  • 0,5 tl jauhettua kuminaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 0,5 tl jauhettua korianteria
  • 0,5 tl maustepippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl kanalientä
  • 1 limetin raastettu kuori
  • Hummus
  • 400g kikherneitä purkista
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 3 rkl tahinia
  • puolikas iso valkosipulinkynsi pilkottuna
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2–3 rkl vettä
  • 0,5 tl suolaa
  • tarjoiluun granaattiomenan siemeniä ja oliiviöljyä

Valmistusohje

Jauhelihan valmistamiseksi kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää mielellään huoneenlämpöinen jauheliha käsin murustamalla pannulle. Paista jauheliha kunnolla kypsäksi eli kauniin tummanruskeaksi. Lisää kaikki mausteet ja kaada joukkoon kiehuva kanaliemi. Hauduta kunnes liemi on imeytynyt. Ota pannu pois liedeltä ja mausta jauheliha limetin raastetulla kuorella.

Hummuksen valmistamiseksi huuhdo ja valuta kikherneet. Hienonna kaikki ainekset paitsi granaattiomenan siemenet ja suola tehosekoittimella hienoksi tahnaksi. Lisää suolaa aloittaen puolesta teelusikallisesta ja jatka kunnes tahna on makusi mukaista. Laita hummus tarjolle laakeaan astiaan ja vedä lusikalla pintaan muutama ura, kaada pinnalle vähän oliiviöljyä ja lisää granaattiomenan siemenet koristeeksi. Voit käyttää koristeina myös paahdettuja pinjansiemeniä, hienonnettuaruohosipulia tai sileälehtistä persiljaa.

Lisää aiheesta:

Josen libanonilaiset mezetPaistettua turskaa perunalumen keraPastakeittoa kuoren allaLuomukaritsan kotletti, savuluukastiketta ja herne-perunapyreetäJuustocurry herneiden keraLämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten kera
JauhelihapaistosPäivän reseptiHuomenta SuomiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapaistos
  • 16.04.202013:24
    Perunagratiini

    Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jauhelihaluola juureksilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Jauheliha-perunapaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruusukaali-jauhelihapaistos

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauheliharulla