Mainos
Mainos

Jauhelihan ja hummuksen yhdistelmä on kuin jauheliha-perunasoselaatikkoa, mutta kikherneet ovat ravinteikkaampia kuin perunat.

Paistettu jauheliha

2 rkl oliiviöljyä

450 g jauhelihaa

0,5 tl jauhettua kuminaa

0,5 tl kanelia

0,5 tl cayennepippuria

0,5 tl jauhettua korianteria

0,5 tl maustepippuria

0,5 tl suolaa

0,5 dl kanalientä

1 limetin raastettu kuori

Hummus

400g kikherneitä purkista

0,5 dl sitruunamehua

3 rkl tahinia

puolikas iso valkosipulinkynsi pilkottuna

1 tl juustokuminaa

2 rkl oliiviöljyä

2–3 rkl vettä

0,5 tl suolaa

tarjoiluun granaattiomenan siemeniä ja oliiviöljyä

Valmistusohje

Jauhelihan valmistamiseksi kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää mielellään huoneenlämpöinen jauheliha käsin murustamalla pannulle. Paista jauheliha kunnolla kypsäksi eli kauniin tummanruskeaksi. Lisää kaikki mausteet ja kaada joukkoon kiehuva kanaliemi. Hauduta kunnes liemi on imeytynyt. Ota pannu pois liedeltä ja mausta jauheliha limetin raastetulla kuorella.

Hummuksen valmistamiseksi huuhdo ja valuta kikherneet. Hienonna kaikki ainekset paitsi granaattiomenan siemenet ja suola tehosekoittimella hienoksi tahnaksi. Lisää suolaa aloittaen puolesta teelusikallisesta ja jatka kunnes tahna on makusi mukaista. Laita hummus tarjolle laakeaan astiaan ja vedä lusikalla pintaan muutama ura, kaada pinnalle vähän oliiviöljyä ja lisää granaattiomenan siemenet koristeeksi. Voit käyttää koristeina myös paahdettuja pinjansiemeniä, hienonnettuaruohosipulia tai sileälehtistä persiljaa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.