Mainos
Mainos

Huikean suosion saavuttaneen avokadopastareseptin ex-miehensä kanssa kehittänyt Hanna Gullichsen paljasti viimeisimmän pastareseptinsä.

2–3 hengelle

  • 250 g tuorepastaa (esim. Fettucine-tuorepastaa)
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 25 g voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • muutama oksa timjamia
  • 1,25 dl kuohukermaa
  • 50 g raastettua parmesaania
  • hyppysellinen suolaa
  • mustapippuria.

Valmistusohje

Täytä kattila vedellä ja laita se hellalle. Raasta parmesaani, mittaa valmiksi voi, valkoviini ja kerma. Huuhdo sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori. Älä raasta sitruunan valkoista osaa.

Sulata voi paistinpannulla. Lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu ja kiehauta seosta noin minuutti.

Lisää pannulle viini ja nosta lämpöä, kiehauta jälleen minuutti.

Lisää kerma, sekoita seos tasaiseksi ja lisää joukkoon nippu timjaminoksia. Kiehauta ja anna pöhistä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes kastikkeesta tulee sakeaa.

Keitä tuorepasta lisäämällä se kiehuvaan, suolattuun veteen. Anna kiehua pari minuuttia.

Ongi timjaminoksat pois pannulta. Mausta kastike suolalla ja reilulla mustapippurilla, lisää myös puolet raastetusta parmesaanista.

Valuta pasta ja nostele se pannulle kastikkeen joukkoon. Pyörittele kastike pastaan.

Annostele lautasille, lisää annosten päälle loput parmesaanista ja halutessasi tuoreita, silputtuja yrttejä(esim. ruohosipulia tai lehtipersiljaa).

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.