Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna Gullichsenin sitruunapasta

Julkaistu 18.02.2015 08:06

Huikean suosion saavuttaneen avokadopastareseptin ex-miehensä kanssa kehittänyt Hanna Gullichsen paljasti viimeisimmän pastareseptinsä.

2–3 hengelle

  • 250 g tuorepastaa (esim. Fettucine-tuorepastaa)
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 25 g voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • muutama oksa timjamia
  • 1,25 dl kuohukermaa
  • 50 g raastettua parmesaania
  • hyppysellinen suolaa
  • mustapippuria.

Valmistusohje

Täytä kattila vedellä ja laita se hellalle. Raasta parmesaani, mittaa valmiksi voi, valkoviini ja kerma. Huuhdo sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori. Älä raasta sitruunan valkoista osaa.

Sulata voi paistinpannulla. Lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu ja kiehauta seosta noin minuutti.

Lisää pannulle viini ja nosta lämpöä, kiehauta jälleen minuutti.

Lisää kerma, sekoita seos tasaiseksi ja lisää joukkoon nippu timjaminoksia. Kiehauta ja anna pöhistä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes kastikkeesta tulee sakeaa.

Keitä tuorepasta lisäämällä se kiehuvaan, suolattuun veteen. Anna kiehua pari minuuttia.

Ongi timjaminoksat pois pannulta. Mausta kastike suolalla ja reilulla mustapippurilla, lisää myös puolet raastetusta parmesaanista.

Valuta pasta ja nostele se pannulle kastikkeen joukkoon. Pyörittele kastike pastaan.

Annostele lautasille, lisää annosten päälle loput parmesaanista ja halutessasi tuoreita, silputtuja yrttejä(esim. ruohosipulia tai lehtipersiljaa).

Lisää aiheesta:

Itkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaValkosipulispagetti – tämä valkosipulipasta on helppo arkiruokaPasta-parsakaalisalaatti Pasta Carbonara mustalla spagetilla ja uppomunallaJuustocurry herneiden keraLohi-pastasalaatti
KasvispastaPäivän reseptiAjankohtaistaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta
  • 31.10.202414:55
    Nopeat ja helpot

    Kurpitsa-uunifetapasta

  • 14.10.202409:55
    Nopeat ja helpot

    Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina

  • 08.09.202310:36
    Juusto

    Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

  • 05.09.202314:21
    Nopeat ja helpot

    Munakoisopasta Ronja Salmen arkiruokalistalta

  • 13.01.202113:54
    Pasta

    Ina Gartenin pasta arrabbiata -kastike