Hanhiconfit ja rakuunalinssit
Hanhiconfit nauttii rasva- tai öljykylvystä. Kypsät koivet tarjoillaan rakuunalinssien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 hanhenkoipea
- 1 rkl karkeaa suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 laakerinlehti
- puolikas valkosipuli
- muutama timjaminoksa
- hanhenrasvaa tai kasvisöljyä
Valmistusohje
Laita koivet suolaan maustumaan hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä.
Pyyhi suolat pois ja aseta koivet uunivuokaan tai pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehti, puolikas valkosipuli ja timjaminoksat.
Lado päälle hanhenrasvaa niin, että koivet peittyvät kokonaan (voit käyttää myös oliiviöljyä, ei kuitenkaan neitsytöljyä).
Kypsyttele uunissa matalassa lämmössä 90–120 asteessa 5–6 tuntia, ehkä jopa yön yli riippuen koipien koosta ja laadusta. Öljy ei saa kiehua kuplilla, mutta ”hymyillä” siinä rajamailla. Kannattaa käyttää lämpömittaria ja optimoida lämpötila: 90–96 ºC on täydellinen lämpö. Koipi on kypsä, kun se irtoaa hyvin luusta.
Tarjoa rakuunalinssien kanssa.
Huom! Jos annat konfitin jäähtyä rasvassa, se säilyy siinä viikkoja ja maku sen kun paranee!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa