Hämähäkinseittitorttu
Tämä on erittäin maukas torttu tummalla suklaalla, mansikoilla ja vadelmilla. Hieno hämähäkinseitti on helppo tehdä itse.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaan
- 5 kananmunaa
- 4 tl sokeria
- 2 dl jauhoja
- 4 tl kaakaota
- ¾ tl leivinjauhetta
- 2 dl pakastemansikoita
- 2-3 dl pakastevadelmia
- ½ dl tomusokeria
- 200 g tummaa suklaata
- 50 g valkosuklaata
Lisäksi tarvitset
- hammastikun
Valmistusohje
1. Torttupohja: Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos munaseokseen, sekoita. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 35-40 minuuttia.
2. Torttu: Sekoita mansikat ja vadelmat, mausta tomusokerilla. Jaa valmis, jäähtynyt torttupohja kolmeen osaan ja levitä marjoja kerrosten väliin. Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman. Levitä suklaa tortulle, anna jähmettyä täysin.
3. Hämähäkinseitti: Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja pursota tai norota se hienoksi spiraaliksi alkaen tortun keskeltä. Vedä sitten hammastikulla ulospäin tortun keskeltä, jolloin suklaasta muodostuu hieno seitti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa