Halstrattua kananpoikaa vartaassa
Tämä kanavarras saa niin väriä kuin makua sahramista. Resepti on peräisin Iranista, jossa kana on suosittu ruokien raaka-aine. Tarjoa riisin ja tomaattien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 2 kananpoikaa, yhteensä noin 2 kg
- 4 pitkää varrasta
- 1 sipuli
- 1½ dl vastapuserrettua sitruunamehua
- 2 tl suolaa
- 4 rkl sulatettua voita
- ripaus jauhettua sahramia
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
1. Paloittele kananpoika kahdeksaan osaan. Raasta sipuli ja sekoita se sitruunamehuun kulhossa. Lisää suola.
2. Pane kananpalat sipuli-sitruunaseokseen. Kääntele kananpaloja, jotta neste pääsee joka paikkaan. Anna vetäytyä neljän tunnin ajan jääkaapissa. Kääntele silloin tällöin. Ota kananpalat seoksesta ja pujota vartaisiin.
3. Sekoita sahrami ruokalusikalliseen vettä. Sekoita sulatettu voi ja sahramiliuos sipuli-sitruunaliuokseen ja levitä sitten kananpalojen päälle. Halstraa tai grillaa vartaita 10-15 minuuttia. Kääntele vartaita silloin tällöin ja voitele sipuli-sitruunaliuoksella. Liha on kypsää, kun lihaneste on väritöntä ja läpikuultavaa. Tarjoa vartaat saman tien.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti