Mainos

Halloweenin Suklaa-lakujuustokakku

Annin_uunissa_jakso3_vaaka

Gluteeniton ja halutessasi myös vegaaninen suklaa-lakujuustokakku on taivaallista, eikä sen tekeminen ole edes vaikeaa! Koristelulla teet tästä kakusta myös Halloween-juhliin sopivan.

Keksipohja

  • 200 g gluteenittomia tummia täytekeksejä (tai oreo)
  • 30 g maidotonta margariinia tai voita

Täyte

  • 200 g tummaa suklaata (noin 40-50%)
  • 2 dl Kaslink Aito Kauravispiä
  • 300 g kauratuorejuustoa
  • 0.5 dl Dansukker Siro Erikoishieno Sokeria
  • 2-3 rkl Sallisen Lakritsijauhetta 

Koristeet

  • noin 2 rkl Sallisen Lakritsijauhetta 
  • haamumarenkeja
  • erilaisia mustia ja harmaita lakuja 

Valmistusohje

Halloweenin Suklaa-lakujuustokakku valmistuu näin: 

Keksipohja:

1. Laita Saga leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.

2. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.

3. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.

4. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

Täyte:

1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään ja vaahdota kauravispi kuohkeaksi.

2. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa vatkaten tuorejuustoseokseen. Lisää seuraavaksi lakritsijauhe. 

3. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon.

4. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla. 

5. Kaada suklaalaku-moussetäyte keksinpohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta.

6. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.

Koristeet:

1. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille.

2. Sihtaa kakun päälle lakujauhetta.

3. Koristele kakku haamumarengeille ja mustilla lakuilla

Vinkki! Jos teet kakun gluteenittomana käytä gluteenittomia lakuja koristelussa. Otathan huomioon myös kaikkien koristeiden vegaanisuuden, jos teet vegaanisen version kakusta.

Katso haamumarenkien ohje Annin Uunissa -blogista.




Parhaat ruokaohjelmat