Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halloween-piparitalo

Julkaistu 30.10.2013 13:21
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Piparitaikina, noin 1,4 kg

  • 2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 4 tl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 250 g voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • noin 10 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa

Koristelu

  • noin 4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 kananmunan valkuainen
  • karamellivärejä
  • Dansukker-taloussokeria

Valmistusohje

Taikina:

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää pilkottu rasva kuumaan siirappiseokseen, sekoittele kunnes rasva on sulanut. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää kananmunat ja vehnäjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi.

Pane taikina jääkaappiin vuorokaudeksi.

Tontti:

Jauhota leivinpaperi. Ota taikinasta noin kolmannes ja notkista se käsin vaivaten. Siirrä taikinapallo leivinpaperin päälle ja kauli se noin 4 mm:n levyksi. Vedä tontti leivinpapereineen uunipellille. Paista uunissa 180–200 asteessa 10–12 minuuttia.

Talo:

Loka-marraskuun vaihteessa vietettävään Halloween-juhlaan kuuluvat usein kummitukset, kurpitsat ja karmivat asut sekä koristeet. Leivonnaisilla ja muilla tarjottavilla saa helposti hulvatonta tunnelmaa lastenjuhliin tai illanistujaisiin.

Kauli lopputaikina noin 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta talon osat (muotoile itse tai tulosta kaavat) terävällä ja teräväkärkisellä pienellä veitsellä. Siirrä osat leivinpaperoidulle pellille.

Paista uunissa 180–200 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Leivo lopputaikinasta Halloween-pipareita.

Kokoaminen:

Vispaa valkuaisen rakenne rikki ja sekoita joukkoon tomusokeria vähitellen kunnes saat sopivan sakean kuorrutuksen. Voit säädellä kuorrutuksen koostumusta sakeammaksi lisäämällä tomusokeria tai ohentaa sitä lisäämällä valkuaista.

Jaa tomusokerikuorrutus pieniin kulhoihin ja värjää karamelliväreillä. Nestemäiset ja pastakaramellivärit ohentavat kuorrutusta, voit joutua lisäämään hiukan tomusokeria.

Laita kuorrutukset minigrip-pusseihin, sulje pussit hyvin. Tee pieni reikä pussin alakulmaan ja koristele talon osat pursottamalla. Anna kuvioille riittävästi kuivumisaikaa, esim. seuraavaan päivään, jotta ne kestävät siirtelyn ja kiinnityksen.

Sulata Taloussokeri matalassa kasarissa tai paistinpannussa. Kokoa talo liittämällä osat yhteen sulaneella sokerilla. Varothan, sulatettu sokeri on polttavan kuumaa.

Siivilöi ohut lumikerros tomusokerista tontin päälle ennen talon siirtoa.

Vinkki! Jos haluat tehdä Halloween-talolle pihapiiriin puineen ym. koristeineen, tee piparitaikina 1,5-kertaisena ja koristelukuorrute kaksinkertaisena.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitPiparkakku-kranssiPiparkakkutaloPiparitalo
PiparkakutHalloweenKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

  • 09.12.201909:00
    Joulu

    Piparkakku-kranssi