Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gulassikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

8 annosta

  • 2 rkl suolatonta voita
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½ tl juustokuminansiemeniä
  • 1 kg naudan palapaistilihaa
  • 1 raaka peruna raastettuna
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 1/4 litraa lihalientä
  • ½ kg kuorittuja perunoita
  • 1 vihreä paprika

Pastanokareet

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi liha. Paista sipulit rasvassa kullanruskeiksi. Lisää paprikajauhe, juustokuminansiemenet ja lihakuutiot sekä raastettu peruna. Hauduta kannen alla 10 minuuttia, sekoita usein.

2. Lisää tomaattipyree ja kolme desiä lihalientä. Hauduta vielä noin tunti, kunnes liha on mureaa. Paloittele perunat ja paprika, josta on poistettu siemenet. Lisää perunan. ja paprikanpalat ja loppu lihaliemi keittoon. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Klimpit: Sekoita jauhot ja muna. Lisää suola samalla kun työstät taikinan käsin tasaiseksi.

4. Kun keitto on lähes valmis, nypi klimppitaikinasta pieniä nokareita ja lisää nokareet keittoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Tarjoa keitto höyryävän kuumana.

Maukas ja täyttävä gulassikeitto edustaa klassista unkarilaista keittiötä. Olennainen osa keittoa ovat cispetke, eli pienet pastanokareet. Ne tekevät keitosta täyteläisen ja ruokaisan.

Lisää aiheesta:

Tunisialainen broileripateePeruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroitaUnkarilainen gulassiBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataJauheliha-gulassikeittoKatalonialainen lammaspata
LihakeittoLiharuokaPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto