Grillipullat rahkavaahdolla

DSC02332

Risto Mikkolan reseptillä pullat valmistuvat myös grillissä.

Grillipullat

  • 15 g tuorehiivaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 40 g voisulaa

Rahkavaahto

  • 250 g pehmeää maitorahka
  • 200 g kuohukermaa, vaahdotettuna
  • ½ dl tomusokeria
  • yhden sitruunan kuori
  • tuorekelmua

Valmistusohje

Laita kaikki grillipullien aineet kulhoon ja sekoita taikinaksi (helpoiten yleiskoneella). Ota taikinasta golfpallon kokoisia palloja, litistä ja kaulitse pallot puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Anna kohota viisi minuuttia. Grillaa levyjä grillissä molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Rahkavaahtoa varten vaahdota kuohukerma ja sekoita muut ainekset joukkoon. Tarkista maku.

Pursota pullien päälle maitorahkaa.  Oiva vinkki sulkea pursotinpussi, on muotoilla tuorekelmusta narua ja solmia pussi tuorekelmulla. Tarjoile grillattujen pullien kanssa myös marjoja ja hilloa. 

Parhaat ruokaohjelmat