Grillipullat rahkavaahdolla
Risto Mikkolan reseptillä pullat valmistuvat myös grillissä.
Grillipullat
- 15 g tuorehiivaa
- 1 ½ dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- ½ tl kardemummaa
- kananmuna
- 5 dl vehnäjauhoja
- 40 g voisulaa
Rahkavaahto
- 250 g pehmeää maitorahka
- 200 g kuohukermaa, vaahdotettuna
- ½ dl tomusokeria
- yhden sitruunan kuori
- tuorekelmua
Valmistusohje
Laita kaikki grillipullien aineet kulhoon ja sekoita taikinaksi (helpoiten yleiskoneella). Ota taikinasta golfpallon kokoisia palloja, litistä ja kaulitse pallot puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Anna kohota viisi minuuttia. Grillaa levyjä grillissä molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Rahkavaahtoa varten vaahdota kuohukerma ja sekoita muut ainekset joukkoon. Tarkista maku.
Pursota pullien päälle maitorahkaa. Oiva vinkki sulkea pursotinpussi, on muotoilla tuorekelmusta narua ja solmia pussi tuorekelmulla. Tarjoile grillattujen pullien kanssa myös marjoja ja hilloa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa