Grillimestarit: Pikku-Teresan leike
Grillimestarit-kauden seitsemännessä jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Juurekset
- 1 iso nauris
- 8 maa-artisokkaa
- öljyä
- suolaa
- paprikajauhetta
Sveitsinleike
- 800 g porsaan ulkofilee
- 150 g pistaasipähkinöitä
- 100 g Vuohen Grand Reserve -juustoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- tuoretta timjamia
- 1 kananmuna
- kirnuvoita
- öljyä
Punajuurikastike
- 4-6 pientä etikkapunajuurta
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- suolaa maun mukaan
Grillattu sydänsalaatti
- 2 sydänsalaattia
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi nauris. Leikkaa maa-artisokat lohkoiksi. Kaada ripaus öljyä juurespalojen päälle ja laita ne kypsymään grillille. Grillaa ja kääntele kunnes juurekset ovat saaneet hyvän värin. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
Tee paneerausjauhe valmiiksi sveitsinleikettä varten. Kuori pistaasipähkinät ja jauha ne tehosekoittimessa jauheeksi.
Tee punajuurikastike valmiiksi. Laita kaikki ainekset eli etikkapunajuuret, turkkilainen jugurtti, valkosipuli, hunaja, timjami ja suola tehosekoittimeen ja sekoita. Kaada valmis kastike kulhoon.
Leikkaa porsaanfilee viipaleiksi ja nuiji ne leikkeiksi. Ripauta suolaa, pippuria ja hienonnettua timjamia leikkeiden päälle. Leikkaa juusto pitkiksi viipaleiksi. Käännä leikkeleet kahtia taskuiksi ja laita väliin muutama juustoviipale. Sido taskut grillitikuilla ja kääntele taskut pistaasijauhossa, kananmunassa ja vielä kerran pistaasijauhossa. Laita kirnuvoita ja öljyä pannuun kuumenemaan ja paista leikkeet.
Grillaa vielä lisukkeeksi sydänsalaatin puolikkaat.
Levitä lautaselle punajuurikastiketta, laita vihreyttä tuomaan grillatut sydänsalaatin lehdet, oheen vihannekset ja päälle sveitsinleike (poista tikut).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan