Grillimestarit: Paris-Dakar ralli
Grillimestarit-kauden kolmannessa jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Kylmä couscoussalaatti
- 4 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl couscousta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa
- rosmariinia
- ruohosipulia
- minttua
- ½ sitruunan mehu
- 0,5 dl mustia oliiveja
- 1 tomaatti
- 2 rkl valkoviiniä
Marinadi lihalle
- 10 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl Dijon sinappia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ dl basilikaa
Naudan ulkofilee rommilla
- 700 g naudan ulkofilettä
- 1 dl rommia
- soijaa
- suolaa
- oliiviöljyä
Grillattu kesäkurpitsa
- 1 kesäkurpitsa
- oliiviöljyä
- suolaa
- ½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
- lehtipersiljaa
Tsatsiki
- 3 rkl turkkilainen jogurttia
- 10 kpl sokeriherneen palkoja
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
Kaada vettä kasariin ja mausta se suolalla. Laita kasari grilliin. Kun vesi kiehuu, lisää veteen couscous ja anna kiehua noin 10 min. Ota pannu pois grillistä. Kaada keitetty couscous lävikön läpi ja laita couscous kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, hunaja, pilkottu rosmariini, ruohosipuli ja minttu. Pilko mustat oliivit. Halkaise tomaatti neljään osaan. Poista hedelmäliha. Pilko tomaattiveneet pieniksi kuutioiksi. Lisää molemmat ainekset kulhoon. Raasta sitruunan kuori ja lisää raaste kulhoon. Purista vielä sitruunamehu joukkoon. Sekoita. Mausta vielä valkoviinillä ja sekoita.
Lisää tehosekoittimeen laakerinlehdet, suola, Dijon sinappi, oliiviöljy, valkoviinietikka ja basilikan lehdet. Aja raaka-aineet tehosekoittimessa sileäksi.
Leikkaa filee ohuiksi suikaleiksi ja sivele aiemmin tehty marinadi fileiden päälle. Taita fileet “S” muotoon ja pujota ne grillivartaaseen. Laita vartaat grilliin. Liekitä vartaita rommilla. Lisää suolaa, oliiviöljyä ja soijaa kypsän lihan pintaan.
Pilko kesäkurpitsa viipaleiksi ja pensselöi oliiviöljy pintaan, ripottele päälle kevyt suola. Laita kurpitsapalat grillipannulle. Ota kypsät kurpitsaviipaleet grillipannulta. Mausta kesäkurpitsaviipaleet suolalla, oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja pilkotulla lehtipersiljalla.
Laita kulhoon jogurtti, pilkotut sokeriherneet, hienoksi hakattu valkosipuli, suola, öljy ja mustapippuri. Lisää joukkoon vielä sitruunamehu. Sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti