Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillimestarit: Kesäkana koreasta

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 16.06.2023 23:21

MTV LIFESTYLE

Grillimestarit-kauden viidennessä jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Kimchistyle-palsternakkasalaatti

  • 200 g palsternakkaa
  • 2 tl tomaattipyrettä
  • 0,5 dl öljyä
  • ½ - 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tuore chili
  • 1 rkl etikkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1 tl sokeria
  • 1 sydänsalaatti
  • sokeriherneenpalkoja

Nuudelit

  • 200 g riisinuudeleita
  • 100 g sokeriherneenpalkoja
  • 1 tl tomaattipyrettä
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl kuminaa
  • 1 rkl öljyä
  • kevätsipulia hienonnettuna

Kanat

  • 1 pkt kanansiipiä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanatikkari Crispy)
  • 1 pkt kananfileitä ja -paistileikkeitä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanaduo Korean Style & Smoked Chili)

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Perunasipsit

  • 5 pientä perunaa
  • 0,5 dl öljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Valmista Kimchistyle-palsternakkasalaatti. Laita pannulle öljyä ja lisää siihen tomaattipyre. Anna tomaattipyreen kuullottua pannussa. Pilko chili ja murskaa valkosipuli. Lisää ne tomaattipyreeseen. Kuori ja raasta palsternakka. Hienonna yrtit sekä punasipuli ja lisää ne palsternakkaraasteeseen. Ota pyree grilliltä viilentymään. Lisää siihen etikkaa, öljyä, suolaa ja sokeria. Kaada tomaattipyre-kastike palsternakkaraasteen joukkoon.

Laita sydänsalaatti ja sokeriherneet hetkeksi grillille. Pilko hiukan grillatut sydänsalaatti ja sokeriherneet. Sekoita ne palsternakkaraasteen joukkoon.

Tee kermaviilikastike. Laita kulhoon kermaviiliä, hunajaa, valkoviinietikkaa, hienonnettua minttua, suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja laita sivuun maustumaan.

Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää perunat. Paista perunaviipaleet rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valuta ja suolaa ne.

Laita kanat grillille kypsymään. Grillaa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Kun kanat ovat kypsät, voit tarvittaessa laittaa ne vetäytymään foliokääreeseen.

Lisää aiheesta:

Grillimestarit: Rakkauden lettiGrillimestarit: Back to BaliGrillimestarit: Paris-Dakar ralliGrillimestarit: Vuohella ratsastajan kirjolohiGrillimestarit: Koko kesän juhannuskirjolohi ja lisukkeetValkosipulimaustettu porsaanseläke ratatouillen kera
Grillimestarit-reseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillimestarit-reseptit
  • 17.07.202310:52
    Pääruoat

    Grillimestarit: Piemonten Saimaan tuore (via Göteborg)

  • 17.07.202310:49
    Pääruoat

    Grillimestarit: Mantelikala

  • 03.07.202314:34
    Pääruoat

    Grillimestarit: Pikku-Teresan leike

  • 03.07.202314:28
    Pääruoat

    Grillimestarit: Rakkauden letti

  • 23.06.202319:45
    Pääruoat

    Grillimestarit: Back to 80' smetanalohi