Grillimestarit: Kesäkana koreasta
Grillimestarit-kauden viidennessä jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Kimchistyle-palsternakkasalaatti
- 200 g palsternakkaa
- 2 tl tomaattipyrettä
- 0,5 dl öljyä
- ½ - 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tuore chili
- 1 rkl etikkaa
- 0,5 tl suolaa
- 1 dl tuoretta minttua
- 1 dl tuoretta korianteria
- 1 tl sokeria
- 1 sydänsalaatti
- sokeriherneenpalkoja
Nuudelit
- 200 g riisinuudeleita
- 100 g sokeriherneenpalkoja
- 1 tl tomaattipyrettä
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,5 tl kuminaa
- 1 rkl öljyä
- kevätsipulia hienonnettuna
Kanat
- 1 pkt kanansiipiä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanatikkari Crispy)
- 1 pkt kananfileitä ja -paistileikkeitä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanaduo Korean Style & Smoked Chili)
Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 1 tl hunajaa
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl tuoretta minttua hienonnettuna
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Perunasipsit
- 5 pientä perunaa
- 0,5 dl öljyä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Valmista Kimchistyle-palsternakkasalaatti. Laita pannulle öljyä ja lisää siihen tomaattipyre. Anna tomaattipyreen kuullottua pannussa. Pilko chili ja murskaa valkosipuli. Lisää ne tomaattipyreeseen. Kuori ja raasta palsternakka. Hienonna yrtit sekä punasipuli ja lisää ne palsternakkaraasteeseen. Ota pyree grilliltä viilentymään. Lisää siihen etikkaa, öljyä, suolaa ja sokeria. Kaada tomaattipyre-kastike palsternakkaraasteen joukkoon.
Laita sydänsalaatti ja sokeriherneet hetkeksi grillille. Pilko hiukan grillatut sydänsalaatti ja sokeriherneet. Sekoita ne palsternakkaraasteen joukkoon.
Tee kermaviilikastike. Laita kulhoon kermaviiliä, hunajaa, valkoviinietikkaa, hienonnettua minttua, suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja laita sivuun maustumaan.
Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää perunat. Paista perunaviipaleet rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valuta ja suolaa ne.
Laita kanat grillille kypsymään. Grillaa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Kun kanat ovat kypsät, voit tarvittaessa laittaa ne vetäytymään foliokääreeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut