Grillimestarit: Back to Bali
Grillimestarit-kauden viidennessä jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Riisinuudelit
- 1 l vettä
- suolaa
- 1 pkt riisinuudeleita
Grillatut palsternakat
- 2 palsternakkaa
- oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- minttua
- lehtipersiljaa
- suolaa
Aasialainen perunalettu
- 5 pientä perunaa
- korianteria
- ½ punainen chilipalko
- suolaa
- oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
Wok
- ½ punainen chilipalko
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ dl roseeviiniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 5 tuoreita sientä
- 4 kevätsipulin vartta
- kourallinen sokeriherneenpalkoja
- cashew pähkinöitä
- suolaa
- oliiviöljyä
- Kanat
- 1 pkt kanansiipiä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanatikkari Crispy)
- 1 pkt kananfileitä ja -paistileikkeitä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanaduo Korean Style & Smoked Chili)
Smetanakastike
- 3 rkl smetanaa
- chilimaustetta
- kevätsipulia
- oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Kaada kasariin vesi ja laita kasari grilliin. Kaada vuokaan vettä ja laita riisinuudelit veteen pehmenemään. Kun nuudelit ovat pehmeitä, poista vesi ja laita nuudelit kasariin kiehumaan.
Leikkaa palsternakka kahteen osaan. Levitä öljyä palojen päälle. Laita palat grilliin leikkuupinta alaspäin. Kääntele paloja silloin tällöin. Ota kypsät palsternakat pois grillistä ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, hakattua minttua ja lehtipersiljaa sekä suolaa. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Raasta perunat. Puristele ylimääräinen neste perunaraasteesta pois. Laita raaste kulhoon, Pilko korianteri ja ½ chili, lisää kulhoon. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Lisää kulhoon kananmunan keltuainen ja punaviinietikka. Sekoita. Laita pieni paistinpannu grilliin kuumenemaan. Lorauta öljyä pannulle. Kun pannu on kuuma lisää perunaletun ainekset pannulle. Kun perunalettu on toiselta puolelta valmis, käännä lettu toisin päin.
Laita isohko kasari grilliin kuumenemaan. Lisää kasariin oliiviöljyä, pilkottu chili, tomaattipyre, roseeviini, pilkotut valkosipulinkynnet ja suola. Anna kastikkeen porista grillissä. Pilko porkkana sienet, kevätsipuli, sokeriherneet, cashew pähkinät ja lisää kaikki kasariin. Sekoita. Kun porkkanat ovat hieman pehmenneet lisää kasariin keitetyt riisinuudelit. Anna kasarin olla grillissä noin 2 min.
Laita grilliin kypsymään 6 kpl kanatikkareita ja 4 kpl pikkufileetä ja 2 kpl paistileikkeitä (kanaduo).
Laita kulhoon smetana, chilimauste, oliiviöljy, pilkottu kevätsipuli ja suola. Sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut