Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillimestarit: Back to Bali

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 16.06.2023 23:18

MTV LIFESTYLE

Grillimestarit-kauden viidennessä jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Riisinuudelit

  • 1 l vettä
  • suolaa
  • 1 pkt riisinuudeleita

Grillatut palsternakat

  • 2 palsternakkaa
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • minttua
  • lehtipersiljaa
  • suolaa

Aasialainen perunalettu

  • 5 pientä perunaa
  • korianteria
  • ½ punainen chilipalko
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa

Wok

  • ½ punainen chilipalko
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl roseeviiniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 5 tuoreita sientä
  • 4 kevätsipulin vartta
  • kourallinen sokeriherneenpalkoja
  • cashew pähkinöitä
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • Kanat
  • 1 pkt kanansiipiä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanatikkari Crispy)
  • 1 pkt kananfileitä ja -paistileikkeitä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanaduo Korean Style & Smoked Chili)

Smetanakastike

  • 3 rkl smetanaa
  • chilimaustetta
  • kevätsipulia
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Kaada kasariin vesi ja laita kasari grilliin. Kaada vuokaan vettä ja laita riisinuudelit veteen pehmenemään. Kun nuudelit ovat pehmeitä, poista vesi ja laita nuudelit kasariin kiehumaan.

Leikkaa palsternakka kahteen osaan. Levitä öljyä palojen päälle. Laita palat grilliin leikkuupinta alaspäin. Kääntele paloja silloin tällöin. Ota kypsät palsternakat pois grillistä ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, hakattua minttua ja lehtipersiljaa sekä suolaa. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Raasta perunat. Puristele ylimääräinen neste perunaraasteesta pois. Laita raaste kulhoon, Pilko korianteri ja ½ chili, lisää kulhoon. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Lisää kulhoon kananmunan keltuainen ja punaviinietikka. Sekoita. Laita pieni paistinpannu grilliin kuumenemaan. Lorauta öljyä pannulle. Kun pannu on kuuma lisää perunaletun ainekset pannulle. Kun perunalettu on toiselta puolelta valmis, käännä lettu toisin päin.

Laita isohko kasari grilliin kuumenemaan. Lisää kasariin oliiviöljyä, pilkottu chili, tomaattipyre, roseeviini, pilkotut valkosipulinkynnet ja suola. Anna kastikkeen porista grillissä. Pilko porkkana sienet, kevätsipuli, sokeriherneet, cashew pähkinät ja lisää kaikki kasariin. Sekoita. Kun porkkanat ovat hieman pehmenneet lisää kasariin keitetyt riisinuudelit. Anna kasarin olla grillissä noin 2 min. 

Laita grilliin kypsymään 6 kpl kanatikkareita ja 4 kpl pikkufileetä ja 2 kpl paistileikkeitä (kanaduo).

Laita kulhoon smetana, chilimauste, oliiviöljy, pilkottu kevätsipuli ja suola. Sekoita.

Lisää aiheesta:

Grillimestarit: MantelikalaGrillimestarit: Kesäkana koreastaGrillimestarit: Hilkka-mummon majoneesilohiGrillimestarit: Nuorallatanssijan unelmaGrillimestarit: Grillimestarin vapaapäiväJuuresliemi grillatun broilerin kera
Grillimestarit-reseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillimestarit-reseptit
  • 17.07.202310:52
    Pääruoat

    Grillimestarit: Piemonten Saimaan tuore (via Göteborg)

  • 17.07.202310:49
    Pääruoat

    Grillimestarit: Mantelikala

  • 03.07.202314:34
    Pääruoat

    Grillimestarit: Pikku-Teresan leike

  • 03.07.202314:28
    Pääruoat

    Grillimestarit: Rakkauden letti

  • 23.06.202319:45
    Pääruoat

    Grillimestarit: Back to 80' smetanalohi