Grillimestarin maustepihvit
Marinadi auttaa mureuttamaan lihaa ja antaa sille makua. Tarjoile uuniperunoiden kera.
Neljälle
- 4 hienoa pihvilihan palaa
Grillikastike
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl rakuunaviinietikkaa
- 1 ½ dl tomaattimehua
- 1 tl sokeria
- 1 rkl soijaa
- 1 tl worcestershirekastiketta
- pari tippaa tabascoa
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 laakerinlehti
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita grillikastike. Hienonna siihen sipuli, purista valkosipuli ja murusta laakerinlehti. Laita lihat maustumaan kastikkeeseen vähintään 3-4 tunniksi.
2. Nosta lihat kastikkeesta ja valuta. Raaputa pois ylimääräinen kastike veitsellä. Penslaa lihat kevyesti öljyllä ja grillaa sitten muutama minuutti molemmin puolin – jos grilli on kuuma, tämä käy nopeasti.
3. Kaada loput grillikastikkeesta kattilaan ja keitä kokoon paksuksi seokseksi. Tarjoile lihan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan