Grillietanat tomaatti-yrttikastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5674078/landscape16_9/515/290/cdbff1cb595aedeb19508467f285b1ef/Pg/955651-5596.jpg)
Kokeile kesäherkuksi etanoita ja koe ihana makuelämys! Kylkeensä etanat saavat itse tehdyt rieskat.
Ainekset
- 1 prk etanoita suolaliemessä
- 2 tomaattia
- nippu timjamia
- nippu basilikaa
- nippu persiljaa
- 4 rkl oliiviöljyä
Grillirieskat
- 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 prk kermaa
- 1 kananmuna
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Valuta etanoista suolaliemi pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja yrtit hakkeeksi.
Kuumenna grillipannulla oliiviöljyä ja paista ainekset siinä. Nosta etanat pieniin kippoihin ja kaada jokaiseen hiukan kermaa. Kuumenna niin, että kerma kiehuu kunnolla ja syö grillirieskojen kanssa.
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Riko muna sekaan ja kaada kerma jauhojen päälle koko ajan sekoittaen kunnes kulhossa on tasaisen kiinteä taikina.
Muotoile taikinasta ohuita rieskoja ja paista ne oliiviöljyn kanssa grilliparilalla tai laakealla grillipannulla. Käännä muutamia kertoja paistamisen kestäessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka