Grillietanat tomaatti-yrttikastikkeessa

Kokeile kesäherkuksi etanoita ja koe ihana makuelämys! Kylkeensä etanat saavat itse tehdyt rieskat.

Ainekset

  • 1 prk etanoita suolaliemessä
  • 2 tomaattia
  • nippu timjamia
  • nippu basilikaa
  • nippu persiljaa
  • 4 rkl oliiviöljyä

Grillirieskat

  • 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk kermaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Valuta etanoista suolaliemi pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja yrtit hakkeeksi.

Kuumenna grillipannulla oliiviöljyä ja paista ainekset siinä. Nosta etanat pieniin kippoihin ja kaada jokaiseen hiukan kermaa. Kuumenna niin, että kerma kiehuu kunnolla ja syö grillirieskojen kanssa.

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Riko muna sekaan ja kaada kerma jauhojen päälle koko ajan sekoittaen kunnes kulhossa on tasaisen kiinteä taikina.

Muotoile taikinasta ohuita rieskoja ja paista ne oliiviöljyn kanssa grilliparilalla tai laakealla grillipannulla. Käännä muutamia kertoja paistamisen kestäessä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.