Grillietanat tomaatti-yrttikastikkeessa
Kokeile kesäherkuksi etanoita ja koe ihana makuelämys! Kylkeensä etanat saavat itse tehdyt rieskat.
Ainekset
- 1 prk etanoita suolaliemessä
- 2 tomaattia
- nippu timjamia
- nippu basilikaa
- nippu persiljaa
- 4 rkl oliiviöljyä
Grillirieskat
- 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 prk kermaa
- 1 kananmuna
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Valuta etanoista suolaliemi pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja yrtit hakkeeksi.
Kuumenna grillipannulla oliiviöljyä ja paista ainekset siinä. Nosta etanat pieniin kippoihin ja kaada jokaiseen hiukan kermaa. Kuumenna niin, että kerma kiehuu kunnolla ja syö grillirieskojen kanssa.
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Riko muna sekaan ja kaada kerma jauhojen päälle koko ajan sekoittaen kunnes kulhossa on tasaisen kiinteä taikina.
Muotoile taikinasta ohuita rieskoja ja paista ne oliiviöljyn kanssa grilliparilalla tai laakealla grillipannulla. Käännä muutamia kertoja paistamisen kestäessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa