Grilli-hapankaali

Makkaroiden seurana mässäillään hapankaalia ja jogurttikastiketta. Grilli ja grillaajat lämpenevät myös saksalaistyylisille muikuille ja bratwurstpihveille.

Ainekset

  • 1 kaali
  • 2 porkkanaa
  • 2 tl kuminaa
  • 2 dl viinietikkaa
  • 5 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa

Jogurtti-sinappikastike

  • 3 rkl sinappia
  • 3 dl ruokajogurttia
  • 1 chili

Saksalaiset muikut

  • 12 isoa muikkua
  • 2 bratwurstia
  • suolaa

Retikkaperunat

  • 300 g retikkaa
  • 300 g uusia perunoita
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat. Laita pataan etikka ja kun se kuumenee niin lisää kaalit ja porkkanat sekä mausteet. Sekoita hyvin ja hauduta ainakin tunti mieluummin kuusi.

Pilko chili ja sekoita ainekset keskenään. Anna maustua tunnin verran.

Puhko muikut ja leikkaa bratwurst pätkiksi ja sitten neljään osaan lohkoiksi. Työnnä muikun sisään makkaralohko ja asettele muikut halsteriin. Suolaa kalat pinnoiltaan ja anna maustua 15 minuuttia. Halsteroi nopeasti grillissä.

Viipaloi pestyt perunat ja retikka noin sentin siivuiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista viipaleet siinä. Mausta suolalla ja paistele kunnes perunat ovat kypsiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!