Grillatut sipulit ja maalaissalaatti
Grillattujen sipulien kera sopii raikas maalaissalaatti.
Ainekset
- 6 uutta sipulia
- 4 salottisipulia
- 10 valkosipulinkynttä
- 1 purjo
- tuoretta timjamia
- 2-3 dl valkoviiniä
- 50 g voita
- suolaa
Maalaissalaatti
- kerä lehtisalaattia
- nippu basilikaa
- nippu rucolaa
- 1 paprika
- 1 pkt pekonia
- 4 viipaletta leipää
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- (oliiviöljyä)
Valmistusohje
Kuori sipulit tarpeen mukaan ja leikkaa niihin ristikko. Leikkaa suurimmat sipulit halki.
Pilko purjo vinoviipaleiksi ja valkosipulinkynnet halki.
Voitele foliopala ja nosta sipulit folion päälle. Mausta ne timjamilla ja suolalla ja kaada valkoviini päälle. Lusikoi reilusti voita sipuleiden päälle ja pakkaa tiiviiksi nyytiksi.
Grillaa foliopakettia suoraan ritilällä.
Revi salaatti, basilika ja rucola suureen kulhoon ja leikkaa paprika renkaina mukaan.
Kuutioi leipä ja paista pekonikuutioiden kanssa pannulla kunnes rasva on imeytynyt leipään.
Lisää kirsikkatomaatit mukaan loppuvaiheessa ja kumoa kuumana salaatin päälle.
Ota mukaan myös foliossa grillattuja sipuleita ja lorauta päälle hiukan etikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti