Grillatut silakkapihvit valkosipulilla
Silakat sopivat mainiosti yhteen välimerellisten makujen kuten valkosipulin ja sitruunan kanssa. Koska silakat ovat aika rasvaisia, ne voi hyvin grillata.
Neljälle
- 16 pientä silakkapihviä
- 2 tl rapsiöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Mausteseos
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 persiljanoksaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- vastakeitettyjä uusia perunoita
- tilliä
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Kaada oliiviöljy kulhoon. Purista mukaan valkosipuli. Hienonna persilja ja lisää öljyseokseen, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Levitä mausteseos puolelle silakkafileistä (lihapuolelle) ja laita loput fileistä yhteen maustettujen kanssa. Penslaa rapsiöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa silakkapareja 2-3 minuuttia molemmin puolin keskilämpimällä grillillä. Tarjoile vastakeitettyjen uusien perunoiden, tillin ja sitruunan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan