Grillatut sianluut ja hasselbackalaiset
Sianluut ovat usein halpoja ja käyvät erinomaisesti grillaukseen. Jos haluat selvitä ulkogrillauksesta vähän nopeammin, kypsytä sianluita ensin 30-40 minuuttia, jolloin ne eivät tarvitse pitkää grillausta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 10-12 perunaa
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
- 1,5 kg sianluita
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 0,25 dl kiinalaista soijaa
- 1 tl currya
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa niihin vierekkäisiä viiltoja, mutta ei pohjaan asti. Laita ne uunivuokaan. Suolaa. Sekoita öljy ja paprika ja penslaa perunoiden viiltopuoli. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
2. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja laita uunipannuun tai ritilälle uunipannun päälle. Sekoita öljy, soija ja curry ja penslaa kauttaaltaan. Laita luut grillivastuksen alle 250 asteeseen. Kääntele ja penslaa useita kertoja, kunnes liha tuntuu kypsältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa