Sianluut ovat usein halpoja ja käyvät erinomaisesti grillaukseen. Jos haluat selvitä ulkogrillauksesta vähän nopeammin, kypsytä sianluita ensin 30-40 minuuttia, jolloin ne eivät tarvitse pitkää grillausta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 10-12 perunaa
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
- 1,5 kg sianluita
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 0,25 dl kiinalaista soijaa
- 1 tl currya
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa niihin vierekkäisiä viiltoja, mutta ei pohjaan asti. Laita ne uunivuokaan. Suolaa. Sekoita öljy ja paprika ja penslaa perunoiden viiltopuoli. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
2. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja laita uunipannuun tai ritilälle uunipannun päälle. Sekoita öljy, soija ja curry ja penslaa kauttaaltaan. Laita luut grillivastuksen alle 250 asteeseen. Kääntele ja penslaa useita kertoja, kunnes liha tuntuu kypsältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.