Makujen aamu: Teresa Välimäki 9:17

Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi

Valmiista nyhtökaurapihveistä valmistuu grillissä helposti herkullinen kasvispita, joka kruunataan herkullisella kaalisalaatilla ja majoneesilla. Hurmaavan reseptin laati Teresa Välimäki Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.

4 annosta

  • 4 nyhtökaurapihviä (Gold&Green)
  • 1 pss pihvien kastiketta
  • 4 pitaleipätaskua

Kaali-omenasalaatti

  • Pala puna- ja/tai valkokaalia
  • 2 hapokasta omenaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 0,5 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Sweet chili- majoneesi

  • 2 dl valmista majoneesia
  • 0,5 dl Sweet Chili- kastiketta
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus suolaa

lisäksi

  • kourallinen rucolaa

Valmistusohje

Valmista ensin salaatti. Raasta tai suikaloi kaali ja omenat ohuenohuiksi suikaleiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipulin kynsi. Sekoita kasvissuikaleiden joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä sokeri. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.

Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja jätä tekeytymään.

Grillaa nyhtökaurapihvejä ja valele niitä grillaamisen aikana maustekastikkeella.

Halkaise pitataskut ja täytä ne kaali-omenasalaatilla. Lisää taskuihin kuumat pihvit ja viimeistele sweet chili- majoneesilla ja tuoreella rucolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!