Grillatut minipizzat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658946/landscape16_9/515/290/dd634d4a7d12d1d263c1034753f6dc69/jw/897031-1397.jpg)
Tavallisesta pizzasta tulee luksusruokaa, kun käytät espanjalaista serrano- tai italialaista parmankinkkua ja aitoa puhvelimozzarellaa. Käytä leipoessasi runsaasti jauhoa, ettei taikina tartu.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Pizzataikina
- 2 ½ dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoa + leipomiseen
Täyte
- 3 terttutomaattia
- ½ ruukkua basilika
- 150 g puhevelimozzarellaa
- 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- oliiviöljyä (extra virgin)
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon, kaada vesi päälle ja liuota hiiva. Lisää oliiviöljy, suola ja 5 dl vehnäjauhoa. Vaivaa taikina joustavaksi ja anna sen nousta 30 minuuttia.
2. Halkaise tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet. Irrota basilikanlehdet varsista ja leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi. Kauli taikina pizzapohjiksi, noin 4 mm paksuiksi ja 10 cm läpimittaisiksi. Kasta kaulitut pohjat jauhoon ja ravistele niistä ylimääräinen jauho pois.
3. Aseta pizzapohjat grilliritilälle, ei liian lähelle hehkua, ja grillaa pari minuuttia toista puolta. Käännä ja laita päälle juustoviipaleet, grillaa vielä pari minuuttia. Jaa tomaatit, basilika ja kinkkuviipaleet pizzoille, liruta päälle vähän oliiviöljyä ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka