Grillatut minipizzat

Tavallisesta pizzasta tulee luksusruokaa, kun käytät espanjalaista serrano- tai italialaista parmankinkkua ja aitoa puhvelimozzarellaa. Käytä leipoessasi runsaasti jauhoa, ettei taikina tartu.

Ainekset

  • Neljälle

Pizzataikina

  • 2 ½ dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoa + leipomiseen

Täyte

  • 3 terttutomaattia
  • ½ ruukkua basilika
  • 150 g puhevelimozzarellaa
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • oliiviöljyä (extra virgin)

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon, kaada vesi päälle ja liuota hiiva. Lisää oliiviöljy, suola ja 5 dl vehnäjauhoa. Vaivaa taikina joustavaksi ja anna sen nousta 30 minuuttia.

2. Halkaise tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet. Irrota basilikanlehdet varsista ja leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi. Kauli taikina pizzapohjiksi, noin 4 mm paksuiksi ja 10 cm läpimittaisiksi. Kasta kaulitut pohjat jauhoon ja ravistele niistä ylimääräinen jauho pois.

3. Aseta pizzapohjat grilliritilälle, ei liian lähelle hehkua, ja grillaa pari minuuttia toista puolta. Käännä ja laita päälle juustoviipaleet, grillaa vielä pari minuuttia. Jaa tomaatit, basilika ja kinkkuviipaleet pizzoille, liruta päälle vähän oliiviöljyä ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.