Grillatut maissistortilla-quesadillat

Oikean makuyhdistelmän saavuttamiseksi on tärkeää käyttää juuri maissitortilloja eikä mitä tahansa lettuja tähän meksikolaiseen ruokalajiin. Machego-juuston voi korvata mozzarellalla.

Neljälle

  • 8 maissitortillaa
  • 4 dl manchego-juustoa raasteena
  • 32 serrano-kinkkuviipaleita
  • (tai muuta ilmakuivattua kinkkua
  • paperinohuina viipaleina)
  • 1 vihreä paprika
  • 2 punaista chiliä
  • ½ hopeasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise paprika ja chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja suikaloi paprika. Kuori ja puolita sipuli ja leikkaa viipaleiksi. Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa öljyssä ja mausta suolalla.

2. Levitä työpöydälle neljä tortillaa ja peitä jokainen ½ desillä juustoraastetta. Laita jokaiselle kahdeksan kinkkuviipaletta. Jaa lopuksi paprikaseos jokaiselle tortillalle ja päällimmäiseksi loput juustosta. Nosta täytettyjen tortillojen päälle pelkät tortillalevyt ja paina kevyesti.

3. Nosta grilliritilä ylimmäksi hiilien hehkusta. Grillaa täytettyjä tortilloja 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Leikkaa tortillat kolmioiksi tarjoiltaessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.