Grillatut hampurilaiset

Mitä olisi grillikesä ilman itse tehtyjä hampurilaisia?

Neljälle

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½-1 tl suolaa, mustapippuria
  • 4 hampurilaissämpylää
  • raakoja ja paistettuja sipulirenkaita
  • suikaloitua jäävuorisalaattia
  • ohuita tomaattiviipaleita
  • kurkkuviipaleita
  • säilykekurkkua
  • kurkkurelissiä
  • amerikkalaista hampurilaiskastiketta
  • vapaavalintaista majoneesia
  • sinappia ja ketsuppia

Kastike

  • ½ dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl chilikastiketta
  • 3 rkl kurkkurelissiä

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset, laita kylmään. Muotoile jauhelihasta neljä n. 1-1 ½ cm paksuista pihviä, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Grillaa pihvit hiiligrillillä tai grillipannulla n. 3 minuuttia molemmin puolin. Kun lihaneste alkaa tihkua pinnalle, pihvit ovat vaaleanpunaisia sisältä. Jos haluat ne läpikypsiksi, grillaa silloin vielä hetki.

3. Tarjoile hampurilaissämpylöiden kera jokaiselle. Laita lisukkeet esille, niin että jokainen voi koota oman hampurilaisensa maun mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!