Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatut hampurilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mitä olisi grillikesä ilman itse tehtyjä hampurilaisia?

Neljälle

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½-1 tl suolaa, mustapippuria
  • 4 hampurilaissämpylää
  • raakoja ja paistettuja sipulirenkaita
  • suikaloitua jäävuorisalaattia
  • ohuita tomaattiviipaleita
  • kurkkuviipaleita
  • säilykekurkkua
  • kurkkurelissiä
  • amerikkalaista hampurilaiskastiketta
  • vapaavalintaista majoneesia
  • sinappia ja ketsuppia

Kastike

  • ½ dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl chilikastiketta
  • 3 rkl kurkkurelissiä

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset, laita kylmään. Muotoile jauhelihasta neljä n. 1-1 ½ cm paksuista pihviä, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Grillaa pihvit hiiligrillillä tai grillipannulla n. 3 minuuttia molemmin puolin. Kun lihaneste alkaa tihkua pinnalle, pihvit ovat vaaleanpunaisia sisältä. Jos haluat ne läpikypsiksi, grillaa silloin vielä hetki.

3. Tarjoile hampurilaissämpylöiden kera jokaiselle. Laita lisukkeet esille, niin että jokainen voi koota oman hampurilaisensa maun mukaan.

Lisää aiheesta:

KalapurilaisetLihansyöjät: HampurilaisetJuustopurilaisetJuustopurilainenSonnyn hampurilaisetKlassinen hampurilainen
HampurilainenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle