Grillatut bruschettat

makujenaamu_bruschettat
MTV

Tänä kesänä nautitaan tomaateilla ja yrteillä täytettyjä grillileipiä, jotka sopivat erinomaisesti niin alkupalaksi kuin pieneksi suolapalaksi illanistujaisiin.

Tarvitset (4 annosta)

  • 3-4 tomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • tilkka oliiviöljyä
  • tilkka balsamicoa
  • 1 pieni maalaisleipä tai –patonki
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Kuutioi tomaatit ja punasipuli ja hienonna basilika. Sekoita ne kulhossa ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla, tilkalla oliiviöljyä sekä balsamicolla.

Viipaloi leipä tai patonki. Sipaise pinnat oliiviöljyllä. Grillaa leipäviipaleet rapeiksi. Puolita valkosipulinkynnet ja pyyhi puolikkailla leipien pinnat.

Lusikoi tomaattiseos kuumien ja rapeiden leipäviipaleiden pinnalle ja tarjoile.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.