Grillattuja juustopurilaisia ciabattalla
Käytä sveitsiläistä gruyèrejuustoa juustopurilaisiisi, se on hyvää ja saa hyvän rakenteen sulaessaan. Ciabattat ovat paljon jännittävämpiä kuin tavalliset pehmeät hampurilaissämpylät. Oikein nälkäisille tarjotaan ranskalaisia- tai lohkoperunoita sekä rapeaa salaattia.
Neljälle
- 600 g naudan jauhelihaa
- 1 rkl suolaa
- 2 tl mustapippuria
- ½ dl vettä
- 4 viipaletta gruyèrejuustoa
- 2 luumutomaattia
- 2 mauste/suolakurkkua
- 1 punasipuli
- 8 roomansalaatinlehteä
- 8 pekoniviipaletta
- 4 ciabattasämpylää
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 tl dijonsinappia
- 2 tl karkeaa dijonsinappia
- 2 rkl ranskankermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita keskenään majoneesi, sinapit, ranskankerma, suola ja pippuri. Siirrä viileään tarjoiluun asti.
2. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita suola ja pippuri siihen kunnolla. Lisää vettä vähän kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes saat hyvärakenteisen mureketaikinan. Jaa mureke neljään osaan, pyöritä ne palloiksi ja litistä sitten 1 ½ sentin paksuisiksi pihveiksi. Grillaa pihvejä 2-3 minuuttia puoleltaan. Laita pihvien päälle juustosiivut, kun olet kääntänyt ne kerran.
3. Viipaloi kurkut, jaa kurkut pitkittäin neljään osaan, kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Huuhtele ja puolita salaatinlehdet. Grillaa pekonisiivuja minuutti kummaltakin puolelta. Halkaise ciabattasämpylät ja lämmitä ne grilliritilällä. Lado sämpylöille pihvit, kastike, vihannekset ja pekoni, nosta kansi jokaisen päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa