Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattuja broilerifileitä ja ananasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mieto broilerinliha saa pirteätä makua marinadista, jossa on ananasmehua, chiliä ja valkosipulia. Kun nuijit fileet ohuiksi saat ne nopeasti kypsiksi grillissä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 4 broilerinrintafileetä
  • 1 purkki ananasrenkaita omassa mehussaan
  • 2 rkl raakasokeria
  • 4 tuoretta sipulia varsineen
  • 2 punaista paprikaa
  • suolaa

Marinadi

  • 1 ananaspurkillisen mehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Huuhdo korianteri huolella ja pilko juuret sekä varret. Sekoita valkosipuli-, chili- ja korianterisilput ananasmerhun ja öljyn kanssa.

2. Laita fileet kahden voi- tai leivinpaperin väliin. Nuiji tai kauli niitä, kunnes ne ovat sentin paksuisia. Laita fileet marinadin kanssa muovipussiin. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai vaikka yön yli.

3. Grillaus: Kuivaa fileet huolellisesti talouspaperilla. Grillaa niitä kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat kauniisti väriä. Tarkista, että broileri on läpikypsää. Lihan tulee olla valkoista ja kiinteää, lihanesteen kirkasta ja väritöntä. Jos et ole varma, kypsytä vielä lisää (mutta älä polta).

4. Sivele ananasviipaleet marinadilla. Ripottele niiden päälle hieman sokeria ja grillaa nopeasti kauniin ruskeiksi. Sipaise myös sipuleihin marinadia ja grillaa ne, samoin paprikat isoina paloina.

5. Nosta ananasrengas kunkin fileen päälle ja tarjoile sellaisenaan grillivihannesten kera tai esim. halkaistun pitaleivän välissä.

Lisää aiheesta:

Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosKanapata ananaksen ja sokeriherneiden keraKokonaisena grillattu porsaansisäfileeValkosipulisilavoitu lampaanfileeGrillattu entreocôte mansikkasalsan keraValkosipulibroileri kantarellien kera
Grillattu broileriKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu broileri
  • 07.07.202312:29
    Marinadi

    Pussimarinadi kanalle: Kätevä tapa broilerin marinoimiseen!

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileri-risi-bisi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurttimarinoitu broileri

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lentävä Jaakko