Grillattuja broilerifileitä ja ananasta
Mieto broilerinliha saa pirteätä makua marinadista, jossa on ananasmehua, chiliä ja valkosipulia. Kun nuijit fileet ohuiksi saat ne nopeasti kypsiksi grillissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 broilerinrintafileetä
- 1 purkki ananasrenkaita omassa mehussaan
- 2 rkl raakasokeria
- 4 tuoretta sipulia varsineen
- 2 punaista paprikaa
- suolaa
Marinadi
- 1 ananaspurkillisen mehu
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Marinadi: Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Huuhdo korianteri huolella ja pilko juuret sekä varret. Sekoita valkosipuli-, chili- ja korianterisilput ananasmerhun ja öljyn kanssa.
2. Laita fileet kahden voi- tai leivinpaperin väliin. Nuiji tai kauli niitä, kunnes ne ovat sentin paksuisia. Laita fileet marinadin kanssa muovipussiin. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai vaikka yön yli.
3. Grillaus: Kuivaa fileet huolellisesti talouspaperilla. Grillaa niitä kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat kauniisti väriä. Tarkista, että broileri on läpikypsää. Lihan tulee olla valkoista ja kiinteää, lihanesteen kirkasta ja väritöntä. Jos et ole varma, kypsytä vielä lisää (mutta älä polta).
4. Sivele ananasviipaleet marinadilla. Ripottele niiden päälle hieman sokeria ja grillaa nopeasti kauniin ruskeiksi. Sipaise myös sipuleihin marinadia ja grillaa ne, samoin paprikat isoina paloina.
5. Nosta ananasrengas kunkin fileen päälle ja tarjoile sellaisenaan grillivihannesten kera tai esim. halkaistun pitaleivän välissä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka