Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomunia

Julkaistu 26.04.2017 07:56

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 annosta

Parsa

  • 500g vihreää parsaa
  • vettä

Vegemajoneesi

  • 300 g pehmeää maustamatonta tofua (esim. Jalotofu)
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 raastettu valkosipulin kynsi

Uppomuna

  • n. 2 l vettä
  • n. 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 4 kananmunaa

Vinegrette

  • 1 dl rypsiöljy
  • 1 dl punaviinietikka
  • 1 tl suola
  • 2 rkl hunaja
  • 2 rkl Dijon-sinappia

Valmistusohje

Nuorta ja ohutta parsaa ei tarvitse kuoria. Paksummiksi kasvaneet parsat kannattaa kuoria ohuelti nupusta tyveen päin.

Kiehauta kattilassa vettä ja keitä parsoja nopeasti noin 30 sekuntia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuivaa hyvin. Kuumenna parila- tai paistinpannu kuumaksi, paista parsoja kummaltakin puolelta pari minuuttia, kunnes niissä on kaunis grillattu pinta. 

Valuta tofusta ylimääräiset nesteet pois lävikössä. Laita tofu korkeareunaiseen astiaan tai kulhoon ja sekoita se sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää öljyä ohuena nauhana pikkuhiljaa niin, että majoneesi alkaa saostua ja muuttua tasaiseksi. Lisää loppuöljy ja mausteet. Tarkista maku.

Kiehauta korkeareunaisessa paistinpannussa pari litraa vettä, anna kiehua muutama minuutti (tämä vaihe poistaa ylimääräisen hapen vedestä, joka parantaa uppomunan rakennetta). Lisää etikka. Riko kananmunat neljään juomalasiin. Lisää kananmunat yksitellen veteen. 

Keitä 2–3 minuuttia ja nosta tämän jälkeen uppomunat pois vedestä reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Jos et käytä uppomunia heti, ne säilyvät hyvin kylmässä vedessä 

Sekoita vinegretten ainekset kulhossa tasaiseksi kastikkeeksi ja kääntele parsat kastikkeessa.

Kokoa lautasille parsaa, vegemajoneesia, uppomunat ja viimeistele vinegrettellä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiFarangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaaButter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaanKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictSivumaku: Karamellipossu Farangin tapaan
ParsaviikotParsaAlkuruoatKasvisruoka

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa Marcos Gois loihtii herkullisen parsa-annoksen. Parsojen kyytipoikana tarjottava herkullinen vegemajoneesi tai tuttavallisemmin vegeneesi saattaa olla jopa normimajoneesia herkullisempaa!

Tuoreimmat aiheesta

Parsaviikot
  • 29.04.202214:22
    Vappu

    Linnean hodarit: Parsahodarit, seesamipunakaalia, jalapenoa ja miso-chilimajoneesia

  • 18.03.202211:47
    Tonnikalapasta

    Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 26.04.201707:56
    Parsa

    Grillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomunia

  • 18.02.201300:00
    Parsa

    Paistettua parsaa ja serranokinkkua