Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla
Meribassi kuuluu ahvenkaloihin. Se on kiinteälihainen, maukas ja selkeäruotoinen kala, joka soveltuu erittäin hyvin grillissä valmistettavaksi. Tämä ohje tulee laulavalta Lihamestarilta Tarmolta.
- Kokonaisvalmistusaika: 1h
Ainekset
- 2 meribassia (perattu ja suomustettu)
- 1 dl merisuolaa
- 1 litra vettä
- 4 porkkanaa
- 4 perunaa
- laadukasta oliiviöljyä
Chimichurri
- 1 ruukku korianteria
- 1 ruukku persiljaa
- 1 dl laadukasta oliiviöljyä
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1-3 valkosipulin kynttä
Valmistusohje
Meribassin suolaus:
- Kiehuta vesi
- Lisää merisuola veteen ja anna liueta
- Jäähdytä suolavesi
- Aseta meribassit astiaan ja kaada jäähdytetty suolavesi niiden päälle siten että kalat peittyvät kokonaan
- Anna meribassien suolautua jääkaapissa 30 minuuttia.
Meribassi suolaantuessa on hyvä aika esikypsentää juurekset ja tehdä chimichurri.
Juuresten esivalmistelu:
- Pese perunat ja porkkanat ja halkaise ne.
- Esikypsytä juureksia höyryttämällä niitä koosta riippuen noin 10 minuuttia. Juuresten ei tarvitse tulla täysin kypsiksi
tässä vaiheessa.
Chimichurrin teko:
- Pilko raaka-aineet ja sekoita ne keskenään kulhossa.
- Jätä Chimichurri jääkaappiin maustumaan
Meribassin grillaaminen:
- Kuivaa suolatut meribassit talouspaperilla
- Viillä meribasseihin viisi viiltoa molemmille kyljille.
- Valele meribassit ja esikypsytetyt juurekset oliivöljyllä
- Grillaa meribassit kypsiksi molemmilta puolilta välttäen ylimääräisiä kääntelyitä. Grillausaika on 5-8 min per puoli,
riippuen kalan paksuudesta.
- Grillaa juurekset kypsiksi ja tee niille näyttävä grillipinta
- Lisää juureksiin hieman suolaa
- Aseta kypsät meribassit ja juurekset lautaselle ja llisää raikas chimichurri juuresten päälle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike