Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

Testaa lihamestari Tarmon ohje.
Testaa lihamestari Tarmon ohje.
Julkaistu 30.08.2024 15:27

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 60 min

Ainekset

  • 2 meribassia (perattu ja suomustettu)
  • 1 dl merisuolaa
  • 1 litra vettä
  • 4 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • laadukasta oliiviöljyä

Chimichurri

  • 1 ruukku korianteria
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 dl laadukasta oliiviöljyä
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1-3 valkosipulin kynttä

Valmistusohje

Meribassin suolaus:
- Kiehuta vesi
- Lisää merisuola veteen ja anna liueta
- Jäähdytä suolavesi
- Aseta meribassit astiaan ja kaada jäähdytetty suolavesi niiden päälle siten että kalat peittyvät kokonaan
- Anna meribassien suolautua jääkaapissa 30 minuuttia.

Meribassi suolaantuessa on hyvä aika esikypsentää juurekset ja tehdä chimichurri.

Juuresten esivalmistelu:
- Pese perunat ja porkkanat ja halkaise ne.
- Esikypsytä juureksia höyryttämällä niitä koosta riippuen noin 10 minuuttia. Juuresten ei tarvitse tulla täysin kypsiksi
tässä vaiheessa.

Chimichurrin teko:
- Pilko raaka-aineet ja sekoita ne keskenään kulhossa.
- Jätä Chimichurri jääkaappiin maustumaan

Meribassin grillaaminen:
- Kuivaa suolatut meribassit talouspaperilla
- Viillä meribasseihin viisi viiltoa molemmille kyljille.
- Valele meribassit ja esikypsytetyt juurekset oliivöljyllä
- Grillaa meribassit kypsiksi molemmilta puolilta välttäen ylimääräisiä kääntelyitä. Grillausaika on 5-8 min per puoli,
riippuen kalan paksuudesta.
- Grillaa juurekset kypsiksi ja tee niille näyttävä grillipinta
- Lisää juureksiin hieman suolaa
- Aseta kypsät meribassit ja juurekset lautaselle ja llisää raikas chimichurri juuresten päälle

Lisää aiheesta:

MasterChef: Grillattua kultaotsa-ahventa, säilöttyjä sieniä ja retikkaa, aromaattista kanalientä sekä kaviaaria – Aleksin reseptiMasterChef: Hummeria, huhtasieniä ja mustajuurta – Joonaksen reseptiMasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin reseptiVälimerellinen kurpitsa-lihapataBondiola de Cerdo - Kassleria oluessa Kalkkunaa ja sekasieniä
Grillattu kalaHuomenta SuomiHuomenta SuomiPääruoatKalaruoka

Meribassi kuuluu ahvenkaloihin. Se on kiinteälihainen, maukas ja selkeäruotoinen kala, joka soveltuu erittäin hyvin grillissä valmistettavaksi. Tämä ohje tulee laulavalta Lihamestarilta Tarmolta.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera