Mainos
Mainos

Grillattua maitovasikan karetta, grillattua varhaiskaalia ja granaattiomena-minttukastiketta

Valmista maukasta grillivasikkaa keittiömestari Markus Rautalan reseptillä.

Vasikan kare

  • 300 g/ hlö luulla
  • timjamia
  • valkosipulia
  • shalottisipulia
  • rypsiöljyä

Grillattu kaali ja valkosipuli

  • 1 pieni kaali
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • valkosipulia

Granaattiomena-minttukastike

  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 sitruuna
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 puntti leikattua minttua
  • 1 puntti leikattua lehtipersiljaa
  • 1 granaattiomena

Valmistusohje

Marinoi vasikka vuorokausi ennen grillausta timjamilla, valkosipulilla, shalottisipulilla ja rypsiöljyllä. Ota liha huoneen lämpöön tuntia ennen grillaista. Grillaa liha todella kuumassa pinnat kiinni, jonka jälkeen voit hieman laskea lämpöä. Ruskistumisen tulee kuitenkin jatkua. Kun väri hyvä, voit laskea lämmöt alas ja nostaa lihan kypsymään ylätasolle. Laita lämpömittari lihan keskelle ja aseta lämmöksi 52 astetta. Kun liha on valmis, kääri liha folioon odottamaan muita. Pidä grillin lähellä jotta säilyy lämpimänä.

Varhaiskaali:Valitse yksi pieni kaali, sillä pieni kaali on paremman makuinen kuin isot. Leikkaa kaalista segmenttejä joissa on mukana kantaa, näin ”viipale” pysyy yhdessä osassa ja on helppo grillata. Mausta kaali oliiviöljyllä ja suolalla ja tuoreella mustapippurilla. Grillaa kaalit keskilämmöllä kunnes saavat kauniin ruskean pinnan,kaaliin saa jäädä purutuntumaa. Kunnes väri on hyvä, voit nostaa kaalit grillin yläritilälle lepäämään.

Valkosipulit: Leikkaa neljä kappaletta valkosipuleita halki. Mausta suolalla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla. Grillaa kypsiksi.

Granaattiomena-minttukastike: Voit valmistaa kastikkeen hyvissä ajoin ennen ruokailua. Jätä ainoastaan sitruunan mehu pois ja lisää se juuri ennen tarjoilua.Sitruunan happo nimittäin tummentaa yrtit.Sitruunan lisäämisen jälkeen tarkista maku.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.