Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua maitovasikan karetta, grillattua varhaiskaalia ja granaattiomena-minttukastiketta

Julkaistu 10.07.2015 09:02

Valmista maukasta grillivasikkaa keittiömestari Markus Rautalan reseptillä.

Vasikan kare

  • 300 g/ hlö luulla
  • timjamia
  • valkosipulia
  • shalottisipulia
  • rypsiöljyä

Grillattu kaali ja valkosipuli

  • 1 pieni kaali
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • valkosipulia

Granaattiomena-minttukastike

  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 sitruuna
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 puntti leikattua minttua
  • 1 puntti leikattua lehtipersiljaa
  • 1 granaattiomena

Valmistusohje

Marinoi vasikka vuorokausi ennen grillausta timjamilla, valkosipulilla, shalottisipulilla ja rypsiöljyllä. Ota liha huoneen lämpöön tuntia ennen grillaista. Grillaa liha todella kuumassa pinnat kiinni, jonka jälkeen voit hieman laskea lämpöä. Ruskistumisen tulee kuitenkin jatkua. Kun väri hyvä, voit laskea lämmöt alas ja nostaa lihan kypsymään ylätasolle. Laita lämpömittari lihan keskelle ja aseta lämmöksi 52 astetta. Kun liha on valmis, kääri liha folioon odottamaan muita. Pidä grillin lähellä jotta säilyy lämpimänä.

Varhaiskaali:Valitse yksi pieni kaali, sillä pieni kaali on paremman makuinen kuin isot. Leikkaa kaalista segmenttejä joissa on mukana kantaa, näin ”viipale” pysyy yhdessä osassa ja on helppo grillata. Mausta kaali oliiviöljyllä ja suolalla ja tuoreella mustapippurilla. Grillaa kaalit keskilämmöllä kunnes saavat kauniin ruskean pinnan,kaaliin saa jäädä purutuntumaa. Kunnes väri on hyvä, voit nostaa kaalit grillin yläritilälle lepäämään.

Valkosipulit: Leikkaa neljä kappaletta valkosipuleita halki. Mausta suolalla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla. Grillaa kypsiksi.

Granaattiomena-minttukastike: Voit valmistaa kastikkeen hyvissä ajoin ennen ruokailua. Jätä ainoastaan sitruunan mehu pois ja lisää se juuri ennen tarjoilua.Sitruunan happo nimittäin tummentaa yrtit.Sitruunan lisäämisen jälkeen tarkista maku.

Lisää aiheesta:

Entrecôte kermakastikkeella ja salaatillaGrillattua hummeria ja avomaankurkkusalaattiaKokonaisena grillattua pikkusiikaa, varhaiskaalia ja remoulade –kastikettaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinMarinoitu häränfileeLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseella
Kastike lihalleGrillikylkiMakuja ja ElämääPäivän reseptiHuomenta SuomiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kastike lihalle
  • 22.08.202413:58
    Mausteet

    Adjika-kastike

  • 25.11.202212:52
    Sienet

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 14.02.202009:35
    Lisäkeruoat

    Paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa

  • 23.03.201609:08
    Pääsiäinen

    Henri Alénin vihreä adjika-kastike lampaalle

  • 02.12.201514:21
    kaupalliset

    Gluteeniton joulukinkun kastike