Grillattua kukkakaalia, vadelmatahinia ja kukkia

Grillattua kukkakaalia, vadelmatahinia ja kukkia
MTV

Syksyn sesonkiherkku hurmaa jokaisen! Tämän herkun loihti ravintola Holidayn keittiömestari Linnea Vihonen.

Kukkakaalin esikeittäminen

  • 1 kukkakaali
  • 1 vettä
  • ¼ dl suolaa

Vadelmapyree

  • 100g vadelmia
  • ¼ tl tomusokeria

Vadelmatahini

  • 2 dl tahinia
  • n. ½ dl vettä
  • suolaa, sitruunamehua
  • vadelmapyrettä

Valmistusohje

1. Esivalmistele kukkakaali.Leikkaa paksua kantaa ohuemmaksi mutta niin että osa lehdistä jää vielä kiinni.Lisää kukkakaali kiehuvaan veteen ja keitä noin 3-5 min koosta riippuen. Rakenne saa jäädä napakaksi.Jäähdytä huoneenlämmössä ja halkaise kahtia.

 

2. Valmista vadelmapyree paseeraamalla vadelmat siivilän läpi.Lisää tahini monitoimikoneeseen, laita koneen vispiläosa pyörimään ja lisää vettä niin että tahini vaahtoutuu. Jos rakenne menee rakeiseksi, lisää kylmää vettä  niin että vaahto sileytyy.Mausta ripauksella suolaa ja sitruunamehua.

 

3. Grillaa kukkakaalin puolikkaita kuumalla grillillä muutamia minuutteja per puoli! Voit myös paistaa kukkakaalin rapeaksi kuumalla pannulla öljyssä!

4. Kokoa annos levittämällä tahinia lautaselle. Nosta kukkakaalin puolikas päälle ja koristele zatarilla (löytyy etnisistä kaupoista) ja syötävillä ja/tai kuivatuilla kukilla!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.