Grillattu vasikanmaksa ja sipulimarmeladi

Nuoren naudan tai vasikanmaksa on oikeaa herkkua. Grillaa maksa joko liedellä grillipannussa tai ulkona hiiligrillissä.

Neljälle

  • 600 g nuoren naudan tai vasikanmaksaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 250 g salaatinlehtiä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä

Sipulimarmeladi

  • 10 salottisipulia
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 1 ½ valkoviiniä
  • 1 dl kanalientä
  • 1 tl sokeria
  • 50 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori salottisipulit ja silppua ne karkeasti. Kuullota silppu voissa. Lisää sokeri ja paista sekoitellen, kunnes sipulisilppu on ruskeaa. Kaada joukkoon sherryviinietikka ja viini ja keitä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta ja pidä lämpimänä tarjoiluun.

2. Huuhtele salaatinlehdet ja linkoa tai taputtele ne kuiviksi. Jaa ne neljälle lautaselle ja purista päälle sitruunamehua. Tiputtele pinnalle oliiviöljyä.

3. Poista maksasta kalvot ja suonet, huuhtele ja kuivaa. Leikkaa vajaan sentin paksuisia viipaleita. Voitele viipaleet öljyllä ja grillaa niitä muutama minuutti puoleltaan. Nosta viipaleet salaattipedille ja tarjoile sipulimarmeladin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat