Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu vasikanmaksa ja sipulimarmeladi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nuoren naudan tai vasikanmaksa on oikeaa herkkua. Grillaa maksa joko liedellä grillipannussa tai ulkona hiiligrillissä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g nuoren naudan tai vasikanmaksaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 250 g salaatinlehtiä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä

Sipulimarmeladi

  • 10 salottisipulia
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 1 ½ valkoviiniä
  • 1 dl kanalientä
  • 1 tl sokeria
  • 50 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori salottisipulit ja silppua ne karkeasti. Kuullota silppu voissa. Lisää sokeri ja paista sekoitellen, kunnes sipulisilppu on ruskeaa. Kaada joukkoon sherryviinietikka ja viini ja keitä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta ja pidä lämpimänä tarjoiluun.

2. Huuhtele salaatinlehdet ja linkoa tai taputtele ne kuiviksi. Jaa ne neljälle lautaselle ja purista päälle sitruunamehua. Tiputtele pinnalle oliiviöljyä.

3. Poista maksasta kalvot ja suonet, huuhtele ja kuivaa. Leikkaa vajaan sentin paksuisia viipaleita. Voitele viipaleet öljyllä ja grillaa niitä muutama minuutti puoleltaan. Nosta viipaleet salaattipedille ja tarjoile sipulimarmeladin kanssa.

Lisää aiheesta:

Risottoa parsallaBroileria vihannesmuhennoksessaCoq au vinGrillatut lammasviipaleet ja tomaattikastikeCoq au vin leivän keraTurkkilaiset kebab-vartaat
MaksaaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera