Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu siankylki ja salotti-punaviinikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kg paksua siankylkeä luineen
  • suolaa ja valkopippuria

Barbecuekastike

  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ rkl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sambal oelekia
  • 1 maustemitta mausteneilikkajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi

Salottisipulit punaviinikastikkeessa

  • 20 salottisipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 3 dl lihalientä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka

Valmistusohje

1. Barbecuekastike: Kuori sipuli ja hienonna se. Kuullota silppu öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Mausta suolalla, pippurilla, sambal oelikilla, neilikalla ja sokerilla ja keitä hiljaa poreillen 20 minuuttia. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta tai murskaa se kastikkeeseen.

2. Hiero siankylki suolalla ja pippurilla. Voitele grillauskastikkeella kauttaaltaan. Grillaa käännelleen riittävän kaukana kuumimmasta hehkusta. Kypsyminen vie noin 30-35 minuuttia. Leikkaa kylki niin, että joka palaan tulee luu. Tarjoile loppukastike lihan ohella.

3. Salotit kastikkeessa: Kuori salottisipulit ja ruskista niitä voissa, mausta. Keitä lihaliemi, viini ja tomaattipyree, suurusta vesitilkkaan liuotetulla maissitärkkelyksellä. Lisää salotit kastikkeeseen ja kiehauta vielä. Tarjoile siankyljen kylkiäisenä.

Lisää aiheesta:

Grillattua lohta inkiväärikastikkeen keraKokonaisena paistettu porsaanfilee portviinikastikkeen keraGrillikylkeä Amerikan malliinMustapippurista porsaanseläkettä ja kurkkuraitaaKyljykset aprikoosi-tomaattikastikkeessaTurkkilaiset kebab-vartaat
SiankylkiKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Siankyljen kypsyminen hiiligrillissä vie aikaa, mutta tulos on erittäin mehukas ja maukas. Kylki saa upean makulisän, jos sitä voidellaan hyvällä grillikastikkeella ja tarjoillaan herkullisten lisäkkeiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera