Grillattu siankylki ja salotti-punaviinikastike

Siankyljen kypsyminen hiiligrillissä vie aikaa, mutta tulos on erittäin mehukas ja maukas. Kylki saa upean makulisän, jos sitä voidellaan hyvällä grillikastikkeella ja tarjoillaan herkullisten lisäkkeiden kanssa.

Neljälle

  • 1 kg paksua siankylkeä luineen
  • suolaa ja valkopippuria

Barbecuekastike

  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ rkl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sambal oelekia
  • 1 maustemitta mausteneilikkajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi

Salottisipulit punaviinikastikkeessa

  • 20 salottisipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 3 dl lihalientä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka

Valmistusohje

1. Barbecuekastike: Kuori sipuli ja hienonna se. Kuullota silppu öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Mausta suolalla, pippurilla, sambal oelikilla, neilikalla ja sokerilla ja keitä hiljaa poreillen 20 minuuttia. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta tai murskaa se kastikkeeseen.

2. Hiero siankylki suolalla ja pippurilla. Voitele grillauskastikkeella kauttaaltaan. Grillaa käännelleen riittävän kaukana kuumimmasta hehkusta. Kypsyminen vie noin 30-35 minuuttia. Leikkaa kylki niin, että joka palaan tulee luu. Tarjoile loppukastike lihan ohella.

3. Salotit kastikkeessa: Kuori salottisipulit ja ruskista niitä voissa, mausta. Keitä lihaliemi, viini ja tomaattipyree, suurusta vesitilkkaan liuotetulla maissitärkkelyksellä. Lisää salotit kastikkeeseen ja kiehauta vielä. Tarjoile siankyljen kylkiäisenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!