Grillattu makkarasalaatti
Lenkkimakkara on perisuomalainen kesäherkku. Se valmistuu helposti ja näppärästi foliokääreessä, joko uunissa tai grillissä. Miehekäs makkarasalaatti syntyy, kun lenkkimakkaran kaveriksi kääröön kasataan paprikaa, punasipulia ja kesäkurpitsaa.
Ainekset
- 1 lenkkimakkara
- 6 viipaletta cheddarjuustoa
- 1 paprika
- 1 punasipuli
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 10 lehteä basilikaa
- 100 g (5 viipaletta) parmankinkkua
- ripaus suolaa
- tuoretta chiliä maun mukaan
Valmistusohje
Poista makkarasta kuori ja tee viiltoja sen pintaan. Aseta makkara leivinpaperin päälle ja leivinpaperi vielä alumiinifolion päälle. Täytä viillot juustoviipaleilla, paprika suikaleilla ja sipuli viipaleilla.
Kiedo parmankinkkuviipaleet lenkkimakkaran ympärille. Mausta kasvikset suolalla ja chilillä ja kasaa lenkkimakkaran keskelle. Sulje käärö tiiviisti alumiinifolioon.
Pane paketti grilliin tai uuniin noin 40 minuutiksi, kunnes se on sisältä kuuma.
Leikkaa paloiksi ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan