Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla

8:30Grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla
Julkaistu 03.04.2014 07:04

2.4. Masterchef-voittaja Kira Åkerström-Kekkonen tarjoilee amerikkalaista grilled cheesesandwichia. Käytä aromikasta juustoa!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Paistetut päärynät

  • 1/3 päärynää
  • 2 rkl voita
  • 1 tl hunajaa
  • 6 salvianlehteä

Leipä

  • 2 viipaletta hapanjuurivehnäleipää
  • sipaus voita ja oliiviöljyä voiteluun
  • 60–70 g aromikasta juustoa (esim. vahvaa, hyvin kypsynyttä cheddaria*)
  • paistettuja päärynän viipaleita ja salviaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Paistetut päärynät: Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi. Laita voi paistinpannulle ja anna sulaa keskilämmöllä. Laita päärynät pannulle ja paistele niitä hiljalleen, välillä kääntäen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja ruskistuneet yhdessä voin kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon hunaja ja salvianlehdet. Paistele (noin 30 sekuntia), kunnes salvianlehdet ovat käpristynyt hieman kasaan.

Leipä: Voitele leipäviipaleet voilla ja sivele kevyesti oliiviöljyllä. Leikkaa juustosta ohuita viipaleita ja aseta leivän päälle. Asettele juuston päälle päärynän viipaleet ja salvianlehdet, aseta toinen leipäviipale päärynöiden päälle. Ota esille puhdas pannu ja laita iso nokare voita sulamaan keskilämmölle.

Aseta leipä pannulle ja peitä kannella. Kurkista kannen alle parin minuutin kuluttua ja käännä leipä, mikäli se näyttää kullanruskealta. Paista toinenkin puoli kullanruskeaksi. Laske tarvittaessa lämpöä, ettei leipä pala. Leipä on valmis, kun juusto on sulanut. Sivele halutessasi lopuksi leivän pintaan ruskeavoi-hunajaseosta. Nauti välittömästi.

*Aito cheddar ei ole sukua oranssiin muoviin pakatulle kumiläpyskälle, jota yleensä laitetaan hampparin väliin. Suosittelen menemään juustotiskille ja ostamaan jotain laadukasta, hyvin kypsynyttä aromaattista juustoa.

Resepti on kirjasta Auringon maku (readme.fi, 2014)

Lisää aiheesta:

MasterChef: Grilled Cheese -leipä – Pietarin reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti"Ehkä maailman paras voileipä" – jokaisen tulisi maistaa tätä klassikkoa elämänsä aikanaUudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptitHirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston keraClubsandwich maalaisleivästä
SandwichMakuja ja ElämääÄitienpäiväBrunssiNopeat ja helpotVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sandwich
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tummat ja vaaleat sandwichit

  • 13.08.201507:28
    Club sandwich

    Kana-pekonisandwich ja vesimeloni-fetasalaatti

  • 03.04.201407:04
    Makuja ja Elämää

    Grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Pekoni-banaani-sandwich

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohisandwichit