Grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla 8:30

Grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla

2.4. Masterchef-voittaja Kira Åkerström-Kekkonen tarjoilee amerikkalaista grilled cheesesandwichia. Käytä aromikasta juustoa!

Paistetut päärynät

  • 1/3 päärynää
  • 2 rkl voita
  • 1 tl hunajaa
  • 6 salvianlehteä

Leipä

  • 2 viipaletta hapanjuurivehnäleipää
  • sipaus voita ja oliiviöljyä voiteluun
  • 60–70 g aromikasta juustoa (esim. vahvaa, hyvin kypsynyttä cheddaria*)
  • paistettuja päärynän viipaleita ja salviaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Paistetut päärynät: Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi. Laita voi paistinpannulle ja anna sulaa keskilämmöllä. Laita päärynät pannulle ja paistele niitä hiljalleen, välillä kääntäen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja ruskistuneet yhdessä voin kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon hunaja ja salvianlehdet. Paistele (noin 30 sekuntia), kunnes salvianlehdet ovat käpristynyt hieman kasaan.

Leipä: Voitele leipäviipaleet voilla ja sivele kevyesti oliiviöljyllä. Leikkaa juustosta ohuita viipaleita ja aseta leivän päälle. Asettele juuston päälle päärynän viipaleet ja salvianlehdet, aseta toinen leipäviipale päärynöiden päälle. Ota esille puhdas pannu ja laita iso nokare voita sulamaan keskilämmölle.

Aseta leipä pannulle ja peitä kannella. Kurkista kannen alle parin minuutin kuluttua ja käännä leipä, mikäli se näyttää kullanruskealta. Paista toinenkin puoli kullanruskeaksi. Laske tarvittaessa lämpöä, ettei leipä pala. Leipä on valmis, kun juusto on sulanut. Sivele halutessasi lopuksi leivän pintaan ruskeavoi-hunajaseosta. Nauti välittömästi.

*Aito cheddar ei ole sukua oranssiin muoviin pakatulle kumiläpyskälle, jota yleensä laitetaan hampparin väliin. Suosittelen menemään juustotiskille ja ostamaan jotain laadukasta, hyvin kypsynyttä aromaattista juustoa.

Resepti on kirjasta Auringon maku (readme.fi, 2014)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.