Grillattu ahven mausteisten katkarapujen kanssa

Grillattujen ahventen rapsakka maku tuo mieleen rennot kesäiset päivät – vaikka ulkona tuivertaisi mitä synkein talvinen tuuli. Kirpsakkaa lisäpiristystä ahvenet saavat maustetuista katkaravuista.

Neljälle

  • 4 ahventa à 250 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 4 oksaa tuoretta rosmariinia
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 8 salaattisipulia
  • 20 katkarapua kuorineen
  • 4 tl sambal oelekia
  • 4 rkl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Perkaa ahvenet ja huuhtele ne. Kuivaa kalat ja hiero niihin suolaa ja pippuria. Täytä kalojen vatsaontelot timjami- ja rosmariinioksilla. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Puhdista salaattisipulit ja puolita ne.

2. Penslaa kalat öljyllä ja grillaa niitä 6-7 minuuttia puoleltaan, tai paista ne öljyssä paistinpannulla. Kuullota salaattisipuleita pari minuuttia öljyssä. Nosta ne pannulta ja pidä lämpiminä. Laita katkaravut pannulle ja paista minuutti.

3. Kaada rapujen joukkoon sambal ja nosta salaattisipulit takaisin pannulle. Kuumenna ainekset kunnolla ja jaa ne neljälle lautaselle. Nosta ahvenet ylimmäiseksi ja tarjoile heti sitruunalohkojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!