Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu ahven mausteisten katkarapujen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 4 ahventa à 250 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 4 oksaa tuoretta rosmariinia
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 8 salaattisipulia
  • 20 katkarapua kuorineen
  • 4 tl sambal oelekia
  • 4 rkl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Perkaa ahvenet ja huuhtele ne. Kuivaa kalat ja hiero niihin suolaa ja pippuria. Täytä kalojen vatsaontelot timjami- ja rosmariinioksilla. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Puhdista salaattisipulit ja puolita ne.

2. Penslaa kalat öljyllä ja grillaa niitä 6-7 minuuttia puoleltaan, tai paista ne öljyssä paistinpannulla. Kuullota salaattisipuleita pari minuuttia öljyssä. Nosta ne pannulta ja pidä lämpiminä. Laita katkaravut pannulle ja paista minuutti.

3. Kaada rapujen joukkoon sambal ja nosta salaattisipulit takaisin pannulle. Kuumenna ainekset kunnolla ja jaa ne neljälle lautaselle. Nosta ahvenet ylimmäiseksi ja tarjoile heti sitruunalohkojen kanssa.

Grillattujen ahventen rapsakka maku tuo mieleen rennot kesäiset päivät – vaikka ulkona tuivertaisi mitä synkein talvinen tuuli. Kirpsakkaa lisäpiristystä ahvenet saavat maustetuista katkaravuista.

Lisää aiheesta:

Grillattua ruijanpallastaHalstrattua kalaa vihannespedilläRavunpyrstöjä muikunmätien keraPaistettua kampelaa Murat´n tapaanKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen keraHalstratut silakat
Grillattu kalaKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera