Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillalttu Croque Monsieur -voileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ympäri maailmaa levinnyt ranskalainen arkivoileipä sisältää gruyèrjuustoa, dijonsinappia ja hyvää kinkkua. Paahdettu tomaattipyree kastikkeessa antaa lisämakua.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 4 viipaletta bayonnekinkkua
  • 2 dl gruyèrjuustoraastetta
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 ½ rkl dijonsinappia
  • voita
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 4 alumiinifolioarkkia, 30x30 cm

Valmistusohje

1. Kastike: Kuumenna öljy ja kuullota tomaattipyreetä siinä 7-8 minuuttia sekoittaen. Sekoita joukkoon jauho ja lisää vähän kerrallaan maito ja kerma koko ajan sekoittaen 50 minuuttia. Lisää lopuksi dijonsinappia, suola ja pippuri. Kaada kastike kulhoon ja pane jääkappiin.

2. Voitele leipien toiset puolet voilla. Levitä työpöydälle 4 folioarkkia ja laita jokaiselle 2 leipäviipaletta, voi folioon eli alaspäin. Levitä tasainen kerros kastiketta leiville, sirottele pinnalle juustoraaste. Laita neljälle leipäviipaleelle kinkkusiivu ja nosta niiden päälle kinkuttomat leivät, juustoraastepuoli kinkkua kohti. Kääri jokainen kaksikerroksinen leipä foliopakettiin.

3. Grillaa leipäpaketit grillissä, riittävän kaukana hehkusta, 2-3 minuuttia. Avaa paketit, jaa voileivät vinottain kahtia ja tarjoile, mielellään salaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Parmankinkkucroissantit uppomunalla ja Gruyere-juustollaLämmin kurkkuvoileipä kinkullaItalialaiset jauhelihakääryleetGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaVasikkakääryleetGrillatut minipizzat
ToastKananmunatonBrunssiVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast