Grillalttu Croque Monsieur -voileipä
Ympäri maailmaa levinnyt ranskalainen arkivoileipä sisältää gruyèrjuustoa, dijonsinappia ja hyvää kinkkua. Paahdettu tomaattipyree kastikkeessa antaa lisämakua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 4 viipaletta bayonnekinkkua
- 2 dl gruyèrjuustoraastetta
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 rkl öljyä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 2 ½ rkl dijonsinappia
- voita
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- 4 alumiinifolioarkkia, 30x30 cm
Valmistusohje
1. Kastike: Kuumenna öljy ja kuullota tomaattipyreetä siinä 7-8 minuuttia sekoittaen. Sekoita joukkoon jauho ja lisää vähän kerrallaan maito ja kerma koko ajan sekoittaen 50 minuuttia. Lisää lopuksi dijonsinappia, suola ja pippuri. Kaada kastike kulhoon ja pane jääkappiin.
2. Voitele leipien toiset puolet voilla. Levitä työpöydälle 4 folioarkkia ja laita jokaiselle 2 leipäviipaletta, voi folioon eli alaspäin. Levitä tasainen kerros kastiketta leiville, sirottele pinnalle juustoraaste. Laita neljälle leipäviipaleelle kinkkusiivu ja nosta niiden päälle kinkuttomat leivät, juustoraastepuoli kinkkua kohti. Kääri jokainen kaksikerroksinen leipä foliopakettiin.
3. Grillaa leipäpaketit grillissä, riittävän kaukana hehkusta, 2-3 minuuttia. Avaa paketit, jaa voileivät vinottain kahtia ja tarjoile, mielellään salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan