Grillalttu Croque Monsieur -voileipä

Ympäri maailmaa levinnyt ranskalainen arkivoileipä sisältää gruyèrjuustoa, dijonsinappia ja hyvää kinkkua. Paahdettu tomaattipyree kastikkeessa antaa lisämakua.

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 4 viipaletta bayonnekinkkua
  • 2 dl gruyèrjuustoraastetta
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 ½ rkl dijonsinappia
  • voita
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 4 alumiinifolioarkkia, 30x30 cm

Valmistusohje

1. Kastike: Kuumenna öljy ja kuullota tomaattipyreetä siinä 7-8 minuuttia sekoittaen. Sekoita joukkoon jauho ja lisää vähän kerrallaan maito ja kerma koko ajan sekoittaen 50 minuuttia. Lisää lopuksi dijonsinappia, suola ja pippuri. Kaada kastike kulhoon ja pane jääkappiin.

2. Voitele leipien toiset puolet voilla. Levitä työpöydälle 4 folioarkkia ja laita jokaiselle 2 leipäviipaletta, voi folioon eli alaspäin. Levitä tasainen kerros kastiketta leiville, sirottele pinnalle juustoraaste. Laita neljälle leipäviipaleelle kinkkusiivu ja nosta niiden päälle kinkuttomat leivät, juustoraastepuoli kinkkua kohti. Kääri jokainen kaksikerroksinen leipä foliopakettiin.

3. Grillaa leipäpaketit grillissä, riittävän kaukana hehkusta, 2-3 minuuttia. Avaa paketit, jaa voileivät vinottain kahtia ja tarjoile, mielellään salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.