Grillalttu Croque Monsieur -voileipä

Ympäri maailmaa levinnyt ranskalainen arkivoileipä sisältää gruyèrjuustoa, dijonsinappia ja hyvää kinkkua. Paahdettu tomaattipyree kastikkeessa antaa lisämakua.

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 4 viipaletta bayonnekinkkua
  • 2 dl gruyèrjuustoraastetta
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 ½ rkl dijonsinappia
  • voita
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 4 alumiinifolioarkkia, 30x30 cm

Valmistusohje

1. Kastike: Kuumenna öljy ja kuullota tomaattipyreetä siinä 7-8 minuuttia sekoittaen. Sekoita joukkoon jauho ja lisää vähän kerrallaan maito ja kerma koko ajan sekoittaen 50 minuuttia. Lisää lopuksi dijonsinappia, suola ja pippuri. Kaada kastike kulhoon ja pane jääkappiin.

2. Voitele leipien toiset puolet voilla. Levitä työpöydälle 4 folioarkkia ja laita jokaiselle 2 leipäviipaletta, voi folioon eli alaspäin. Levitä tasainen kerros kastiketta leiville, sirottele pinnalle juustoraaste. Laita neljälle leipäviipaleelle kinkkusiivu ja nosta niiden päälle kinkuttomat leivät, juustoraastepuoli kinkkua kohti. Kääri jokainen kaksikerroksinen leipä foliopakettiin.

3. Grillaa leipäpaketit grillissä, riittävän kaukana hehkusta, 2-3 minuuttia. Avaa paketit, jaa voileivät vinottain kahtia ja tarjoile, mielellään salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!