Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gremolata-vasikanfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g vasikanfileetä palana
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Gremolata

  • 1 sitruuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • 4 annosta tuoretta tagliatellea

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista fileestä kalvot ja suonet ja mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista liha pannulla ruskeaksi kauttaaltaan ja nosta se uunivuokaan. Paina lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista, kunnes lihan sisälämpötila on 61-63 astetta, tuolloin liha on kauniin rosaa sisältä. Jos haluat lihan punaisena, lopeta paistaminen 59 asteeseen. Jos haluat taas täysin kypsää lihaa, lämpötila saa nousta lähelle 70 astetta. Ota liha uunista ja kääri se alumiinifolioon, anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipaloimista. Pidä liha lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Gremolata: Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Kuori valkosipulinkynnet, pilko ne karkeasti ja silppua persilja. Yhdistä kaikki ainekset.

3. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois ja valuta pasta lävikössä. Viipaloi vasikanfilee, sirottele päälle gremolataa ja tarjoile juuri keitetyn tagliatellen kanssa.

Viikonlopun luksusruoka syntyy nopeasti ja maistuu uskomattoman raikkaalta italialaisen mausteseoksen, gremolatan kanssa. Tarjoile ruoka tagliatelle-pastan ja tuoreiden vihannesten kanssa

Lisää aiheesta:

Tsekkiläinen vasikkahöystöNaudanpaisti kermakastikkeessaValkosipulisilavoitu lampaanfileeAnkanrintaa viinissäLampaanpaisti ja yrttivoiPorter-paisti porosta
VasikanpaistiLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet