Gremolata-vasikanfilee
Viikonlopun luksusruoka syntyy nopeasti ja maistuu uskomattoman raikkaalta italialaisen mausteseoksen, gremolatan kanssa. Tarjoile ruoka tagliatelle-pastan ja tuoreiden vihannesten kanssa
Neljälle
- 600 g vasikanfileetä palana
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Gremolata
- 1 sitruuna
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 nippu lehtipersiljaa
Tarjoiluun
- 4 annosta tuoretta tagliatellea
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista fileestä kalvot ja suonet ja mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista liha pannulla ruskeaksi kauttaaltaan ja nosta se uunivuokaan. Paina lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista, kunnes lihan sisälämpötila on 61-63 astetta, tuolloin liha on kauniin rosaa sisältä. Jos haluat lihan punaisena, lopeta paistaminen 59 asteeseen. Jos haluat taas täysin kypsää lihaa, lämpötila saa nousta lähelle 70 astetta. Ota liha uunista ja kääri se alumiinifolioon, anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipaloimista. Pidä liha lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Gremolata: Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Kuori valkosipulinkynnet, pilko ne karkeasti ja silppua persilja. Yhdistä kaikki ainekset.
3. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois ja valuta pasta lävikössä. Viipaloi vasikanfilee, sirottele päälle gremolataa ja tarjoile juuri keitetyn tagliatellen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka