Gremolata-vasikanfilee

Viikonlopun luksusruoka syntyy nopeasti ja maistuu uskomattoman raikkaalta italialaisen mausteseoksen, gremolatan kanssa. Tarjoile ruoka tagliatelle-pastan ja tuoreiden vihannesten kanssa

Neljälle

  • 600 g vasikanfileetä palana
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Gremolata

  • 1 sitruuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • 4 annosta tuoretta tagliatellea

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista fileestä kalvot ja suonet ja mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista liha pannulla ruskeaksi kauttaaltaan ja nosta se uunivuokaan. Paina lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista, kunnes lihan sisälämpötila on 61-63 astetta, tuolloin liha on kauniin rosaa sisältä. Jos haluat lihan punaisena, lopeta paistaminen 59 asteeseen. Jos haluat taas täysin kypsää lihaa, lämpötila saa nousta lähelle 70 astetta. Ota liha uunista ja kääri se alumiinifolioon, anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipaloimista. Pidä liha lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Gremolata: Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Kuori valkosipulinkynnet, pilko ne karkeasti ja silppua persilja. Yhdistä kaikki ainekset.

3. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois ja valuta pasta lävikössä. Viipaloi vasikanfilee, sirottele päälle gremolataa ja tarjoile juuri keitetyn tagliatellen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!