Greippisima

Tässä reseptissä vappusima saa raikasta makua greipistä. Resepti: Dansukker.

Ainekset

  • 4 litraa vettä
  • 1 greippi
  • 1 pieni sitruuna
  • 250 g Fariinisokeria (Dansukker)
  • 250 g Taloussokeria (Dansukker)
  • 0,5 dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia tai Tummaa siirappia
  • 1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
  • rusinoita

Valmistusohje

Viipaloi kuoritut hedelmät. Kiehauta osa vedestä ja kaada se hedelmäviipaleiden, sokerien ja siirapin päälle ja sekoita. Lisää loput vedestä. Murenna hiiva haaleaan juomaan. Anna seistä yön yli. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaisen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Vie pullot viileään paikkaan. Sima on valmista noin viikon kuluttua.

Muista! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!