Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitua vuohenjuustoa salaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä ruokaa nautittaessa tunnelma saattaa muuttua jopa runolliseksi. Ohje on peräisin Ranskasta, jossa tätä herkkua tarjoillaan lähes jokaisessa ravintolassa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 25 g voita paistamiseen
  • 4 viipaletta chèvrejuustoa
  • erivärisiä salaatinlehtiä
  • viipaloituja herkkusieniä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl dijoninsinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Huuhtele ja puhdista salaatinlehdet ja jaa ne neljälle lautaselle. Viipaloi herkkusienet ja ripottele salaatinlehtien päälle.

2. Leikkaa juustosta hieman yli sentin paksuisia viipaleita. Leikkaa leipäviipaleet juuston muotoisiksi pyörylöiksi ja paista molemmat puolet kullanruskeiksi voissa. Pane viipaleet uuninkestävään vuokaan. Jos haluat poistaa juustosta valkoisen reunan, tee veitsellä viilto juustoviipaleen reunaan. Näin reunat on helppo irrottaa gratinoinnin jälkeen. Pane juustoviipaleet leipien päälle ja gratinoi uunissa, kunnes juusto ruskistuu ja sulaa hieman.

3. Sekoita viinietikka, oliiviöljy, dijoninsinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Pirskottele kastike salaatinlehdille ja pane päälle juustolla kuorrutetut leipäviipaleet. Tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Lämmin vuohenjuustosalaattiLämpimät broileripinaattitäytteiset voileivätTäytetyt munakoisorullatPariisinsalaattiPasta alla SicilianaHellapoliisin suolaiset ritarit
JuustoAlkuruoatKananmunatonVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto