Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitua sieni-kinkkupaahtoleipää

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita
  • ½ sipuli
  • 160 g kantarelleja
  • 160 g kinkkua
  • öljyä paistamiseen
  • timjamia
  • suolaa ja pippuria

Hollandaisekastike

  • 3 munankeltuaista
  • 150 g voisulaa
  • 3 rkl valkoviiniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hollandaisekastike: Sulata voi. Vatkaa keltuaiset, valkoviini ja sitruunamehu vaahdoksi. Vatkaa joukkoon voisula vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele leipä, leikkaa kuori pois ja paista leipäviipaleet. Hienonna sipuli, paloittele kantarellit ja suikaloi kinkku. Ruskista kantarelleja heti, lisää sipuli ja mausta sitten timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon kinkku.

3. Annostele seos leiville ja kaada päälle hollandaisekastiketta. Gratinoi 10 minuutin ajan. Tarjoile heti.

Tässä mukava alkuruoka, jonka voi tehdä etukäteen lähes valmiiksi ja gratinoida vasta viime hetkellä. Kaupasta löytyy valmista hollandaisekastiketta. Sellainenkin käy mainiosti jos et ehdi valmistaa sitä itse.

Lisää aiheesta:

T-luupihvit, kantarelleja ja bearnaiseGratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesseGratinoitu taskuraputoastPannupihvi kantarellikastikkeen keraSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien keraKananmaksamousse
LihavoileipäAlkuruoatSienisatoVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät