Gratinoitua purjoa

Tarjoile kasvisateriana leivän kera, tai lisukkeena savulihalle tai kinkulle.

Neljälle

  • 4 purjoavettä ja suolaa
  • 1 sitruuna
  • ½ dl juustoraastetta
  • 3 rkl sihdattuja korppujauhoja
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • suikaloitua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puhdista ja huuhdo purjot, paloittele 5 cm pituisiksi paloiksi ja keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä 5-10 minuuttia. Valuta ja laita purjonpalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

2. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Tiputtele sitruunamehu purjojen päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja sihtaa päälle korppujauhot. Höylää päälle voita juustohöylän avulla.

3. Gratinoi ritilällä uunin keskitasolla, kunnes gratiini on kauniin värinen, 10-15 minuuttia. Ripottele päälle sitruunankuorta ja lehtipersiljaa juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.