Gratinoitua purjoa
Tarjoile kasvisateriana leivän kera, tai lisukkeena savulihalle tai kinkulle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 purjoavettä ja suolaa
- 1 sitruuna
- ½ dl juustoraastetta
- 3 rkl sihdattuja korppujauhoja
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- suikaloitua lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puhdista ja huuhdo purjot, paloittele 5 cm pituisiksi paloiksi ja keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä 5-10 minuuttia. Valuta ja laita purjonpalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
2. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Tiputtele sitruunamehu purjojen päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja sihtaa päälle korppujauhot. Höylää päälle voita juustohöylän avulla.
3. Gratinoi ritilällä uunin keskitasolla, kunnes gratiini on kauniin värinen, 10-15 minuuttia. Ripottele päälle sitruunankuorta ja lehtipersiljaa juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti