Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitua punakampelaa vermuttikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 800 g punakampelafileitä
  • 2 dl kuivaa vermuttia
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 prk vihreää parsaa
  • 2 + 1 rkl pehmeää voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • ½ tl suolaa
  • 1 rasia vihanneskrassia
  • 2 dl juustoraastetta

Pommes duchesse (herttuatarperunat)

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pommes duchesse: Kuori ja keitä perunat, survo perunasurvimella, lisää munankeltuaiset ja voi, sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muusin jäähtyä ja pursota sitten pursotinpussista uuninkestävän vuoan reunoille.

2. Sekoita parsaliemi (n. 1 ½ dl) vermutin kanssa ja kuumenna kiehuvaksi kalaliemikuution kera. Keitä kalafileitä liemessä miedolla lämmöllä, punakampelaa 5-8 minuuttia, jos käytät muita suositeltuja kaloja, 10-15 minuuttia; kalojen tulee olla läpikotaisin valkoisia. Nosta fileet liemestä reikäkauhalla ja asettele gratinointivuokaan pursotettujen perunoiden keskelle.

Kalagratiinin voi valmistella etukäteen ja säilyttää viileässä. Gratinoi ennen tarjoilua 225 asteessa n. 15-20 minuuttia uunissa. Punakampelan sijaan gratiiniin voi käyttää myös silokampelaa, piikkikampelaa, mustaeväkampelaa tai merianturaa.

3. Vermuttikastike: Sulata voi ja lisää jauhot, sekoita kunnolla. Lisää kalan keittolientä vähän kerrallaan. Lisää kerma ja keitä kastiketta vähintään 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja vatkaa kastikkeeseen 1 munankeltuainen ja 1 rkl voita. Mausta suolalla ja hienonnetulla vihanneskrassilla.

4. Laita hyvin valutetut parsat kalojen päälle, peitä kastikkeella ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi 250 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKalagratiini katkarapukastikkeen keraGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKalagratiini foliovuoassa
KalagratiiniPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera