Gratinoitua parsaa
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- puntti tuoretta parsaa
- muutama nokare voita
- Ortalli balsamietikkaa karahvissa
- 2 dl kuohukermaa
- korppujauhoja
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
Huuhtele parsat hyvin ja leikkaa niiden kannat pois. Kiehauta vettä ja keitä parsoja kattilassa muutaman minuutin ajan.
Kaada vesi pois kun parsat ovat vielä rapeita ja asettele ne voideltuun uunivuokaan. Kaada kerma parsojen päälle ja mausta korppujauhoilla, voinokareilla, suolalla ja pippurilla.
Paista uunissa 200-asteessa 15 minuuttia. Pirskottele lopuksi balsamiviinietikkaa parsojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti