Joulumakkaran voi lämmittää liemessään ja tarjoilla maukkaiden lisukkeiden kanssa, tai sinappigratinoida sen ja syödä kylmän kastikkeen kera.
Neljälle
- 400 g joulumakkaraa
- 1 hapan omena
- 1 purjo
- 1 kananmuna
- 1 dl makeaa sinappia
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl juustoraastetta
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- 1 tl raastettua piparjuurta
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi makkara 3-4 cm paksuisiksi siivuiksi ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Huuhdo omena ja kuutioi se, huuhdo purjo ja suikaloi hienosti, ryöppää purjo muutama minuutti kevyesti suolatussa vedessä.
2. Levitä purjot makkaroiden päälle, laita päälle omenakuutiot. Sekoita kananmuna ja sinappi, levitä makkaroiden päälle. Sekoita korppujauhot ja juustoraaste, ripottele päällimmäiseksi.
3. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita samalla kermaviilikastikkeen ainekset. Tarjoile makkara keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.