Gratinoitua joulumakkaraa ja piparjuurikastiketta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659536/landscape16_9/515/290/c5cb28df309e53d981b287630c9f7b07/eT/893681-4415.jpg)
Joulumakkaran voi lämmittää liemessään ja tarjoilla maukkaiden lisukkeiden kanssa, tai sinappigratinoida sen ja syödä kylmän kastikkeen kera.
Neljälle
- 400 g joulumakkaraa
- 1 hapan omena
- 1 purjo
- 1 kananmuna
- 1 dl makeaa sinappia
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl juustoraastetta
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- 1 tl raastettua piparjuurta
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi makkara 3-4 cm paksuisiksi siivuiksi ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Huuhdo omena ja kuutioi se, huuhdo purjo ja suikaloi hienosti, ryöppää purjo muutama minuutti kevyesti suolatussa vedessä.
2. Levitä purjot makkaroiden päälle, laita päälle omenakuutiot. Sekoita kananmuna ja sinappi, levitä makkaroiden päälle. Sekoita korppujauhot ja juustoraaste, ripottele päällimmäiseksi.
3. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita samalla kermaviilikastikkeen ainekset. Tarjoile makkara keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka